Την άδεια να κατονομαστεί δημοσίως ο ανήλικος κατηγορούμενος για το αποτρόπαιο έγκλημα στο Σάουθπορτ, έδωσε δικαστής του Λίβερπουλ ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ο συλληφθείς.

Πρόκειται για τον 17χρονο Άξελ Μουγκάνουα Ρουντακουμπάνα, που αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες δολοφονίας και δέκα κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας.

Αίροντας την απόφαση περί ανωνυμίας στο δικαστήριο του Λίβερπουλ, ο δικαστής Andrew Menary KC είπε ότι οι αναταραχές σε μέρη της χώρας μετά την επίθεση ήταν ένας λόγος για τον οποίο ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, σύμφωνα με τον Guardian.

Κατά την κράτηση του Άξελ σε κράτηση νεαρών, ο δικαστής είπε ότι η διατήρηση της ανωνυμίας του κατηγορούμενου ενέχει τον κίνδυνο «να επιτρέψουμε σε άλλους που είναι σε θέση να συνεχίσουν να διαδίδουν παραπληροφόρηση στο κενό».

Ο κατηγορούμενος πρόκειται να κλείσει τα 18 την Τετάρτη, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει μια «πρόσθετη δικαιολογία για έναν νέο γύρο δημόσιας αναταραχής», είπε ο δικαστής.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο Άξελ κάλυψε το πρόσωπό του με το φούτερ του και αρνήθηκε να μιλήσει, μεταξύ άλλων για να επιβεβαιώσει το όνομά του.