Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ισμαήλ Χανίγια: Το κτίριο όπου πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε είναι «κοντά στην κατοικία του προέδρου του Ιράν»

Ισμαήλ Χανίγια: Το κτίριο όπου πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε είναι «κοντά στην κατοικία του προέδρου του Ιράν»

Το κτίριο, όπου δολοφονήθηκε ο Χανίγια, σύμφωνα με ειδικό στον γεωεντοπισμό, βρίσκεται δίπλα στο παλάτι Saadabad και κοντά στην επίσημη κατοικία του προέδρου του Ιράν

Στη δημοσιότητα κυκλοφορεί φωτογραφία του κτιρίου,  στην Τεχεράνη, όπου πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, το πρωί της Τετάρτης.

Τη φωτογραφία ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Telegram, δημοσιογράφος των New York Times. Έφτασε στα χέρια της δημοσιογράφου από Ιρανό αξιωματούχο, και δείχνει μέρος του κτιρίου να είναι καλυμμένο με πράσινο πλέγμα και από κάτω να υπάρχουν συντρίμμια, τα οποία εικάζεται ότι προκλήθηκαν μετά το πυραυλικό χτύπημα που σκότωσε τον Χανίγια.

Το γεγονός ότι το δολοφονικό χτύπημα έγινε στην Τεχεράνη, όπου ο Χανίγια βρισκόταν για την ορκωμοσία του νέου προέδρου αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση και κίνδυνο γενικευμένου πολέμου.

Τη φωτογραφία της Farnaz Fassihi αναδημοσιεύει στην πλατφόρμα X, ο Christiaan Triebert, ειδικός στον γεωεντοπισμό, δουλειά του οποίου είναι να επιβεβαιώνει οπτικό υλικό για λογαριασμό των New York Times.

Κοντά στην επίσημη κατοικία του ιρανού προέδρου

Ο ίδιος δημοσιεύει στο Χ και δορυφορική φωτογραφία του ίδιου κτιρίου από τις 25 Ιουλίου, όπου δεν φαίνεται να υπάρχει το πράσινο κάλυμμα στον τέταρτο όροφο, στην ανατολική πλευρά του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συνάδει με το γεγονός ότι η φωτογραφία με το πράσινο πλέγμα και τα συντρίμμια είναι μεταγενέστερη.

«Μια δορυφορική εικόνα που τραβήχτηκε από τη @Maxar, στις 25 Ιουλίου δεν δείχνει το πράσινο πανί ή τα ερείπια στην οροφή του πρώτου ορόφου, υποδηλώνοντας ότι η παραπάνω εικόνα που κυκλοφορεί είναι πράγματι πρόσφατη. Το κτίριο βρίσκεται δίπλα στο παλάτι Saadabad και κοντά στην επίσημη κατοικία του προέδρου», αναφέρει ο Triebert.

Σύμφωνα με τις ιρανικές Αρχές, ο Χανίγια έμενε σε συγκρότημα κτιρίων βετεράνων πολέμου στην ανατολική Τεχεράνη. Ο πύραυλος έπληξε το κτίριο περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, τοπική ώρα.

Το γεγονός ότι το δολοφονικό χτύπημα έγινε στην πρωτεύουσα του Ιράν, όπου ο Χανίγια βρισκόταν για την ορκωμοσία του νέου προέδρου αποτελεί κλιμάκωση και κίνδυνο γενικευμένου πολέμου.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (1/8): Πού θα δείτε τις ρεβάνς ΑΕΚ-Παναθηναϊκού και τη δράση από το Παρίσι

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων της Πέμπτης (1/8)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024