Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Οι αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να ακυρώνουν πτήσεις προς το Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Οι αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να ακυρώνουν πτήσεις προς το Τελ Αβίβ

Με αφορμή τα δύο χτυπήματα του Ισραήλ σε Λίβανο και Ιράν, τρεις αεροπορικές ανέστειλαν τις πτήσεις τους προς Τελ Αβίβ, οι δύο εξ αυτών μέχρι την Παρασκευή.

Η United Airlines, η Delta Airlines και η British Airways ανέστειλαν ήδη ή πρόκειται να αναστείλουν τις πτήσεις τους προς το Ισραήλ από την Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης την Τετάρτη. Η απόφαση έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στην περιοχή, μετά τις πρόσφατες στοχευμένες δολοφονίες στο Ιράν και τον Λίβανο. Η μια εκ των επιθέσεων, αυτή στο Ιράν είχε ως στόχο τον Ισμαήλ Χανίγια.

Η United Airlines, η οποία πραγματοποιεί 14 πτήσεις την εβδομάδα προς το Τελ Αβίβ, ενημέρωσε τους πελάτες της για την ακύρωση των πτήσεων για τις επόμενες ημέρες. Η Delta Airlines ανακοίνωσε ομοίως ακυρώσεις για τις επόμενες 48 ώρες. Η British Airways αποφάσισε επίσης να σταματήσει τις πτήσεις, ωστόσο, παραμένει ασαφές αν η αναστολή αυτή θα διαρκέσει μία ημέρα ή θα επεκταθεί σε 48 ώρες.

Όλα τα επηρεαζόμενα αεροπλάνα θα κάνουν στάση στη Λάρνακα και δεν θα συνεχίσουν προς το Τελ Αβίβ. Οι ακυρώσεις ακολουθούν την υψηλού προφίλ δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη του Ιράν και τη στοχευμένη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό από τις IDF.

Τα περιστατικά αυτά έχουν αυξήσει σημαντικά τις περιφερειακές εντάσεις, ωθώντας τις αεροπορικές εταιρείες να λάβουν μέτρα εν μέσω ενός πιθανού χτυπήματος αντιποίνων από το Ιράν και τους πληρεξουσίους του στην περιοχή. Αναστολή πτήσεων υπήρξε και προς την Βηρυτό καθώς ανέμεναν την επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο. Επίθεση που πραγματοποιήθηκε.

Οι Ανακοινώσεις των United Airlines και Delta Airlines

«Ξεκινώντας από την αποψινή πτήση από το Νιούαρκ Λίμπερτυ προς το Τελ Αβίβ, αναστέλλουμε για λόγους ασφαλείας την καθημερινή μας υπηρεσία στο Τελ Αβίβ, καθώς αξιολογούμε τα επόμενα βήματά μας», δήλωσε εκπρόσωπος της United στην USA TODAY σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα λάβουμε αποφάσεις για την επανάληψη των δρομολογίων με γνώμονα την ασφάλεια των πελατών και των πληρωμάτων μας».

H United είχε σταματήσει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ ήδη από τον Οκτώβρη του 2023 και οι πτήσεις άρχισαν ξανά τον Ιούνιο.

Η Delta Airlines θα ακυρώσει επίσης τις πτήσεις μεταξύ Νέας Υόρκης (JFK) και Τελ Αβίβ τουλάχιστον μέχρι τις 2 Αυγούστου.

«Οι πτήσεις της Delta μεταξύ New York-JFK και Τελ Αβίβ θα διακοπούν μέχρι την Παρασκευή 2 Αυγούστου, λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην περιοχή. Οι πωλήσεις των πτήσεων για τις πτήσεις DL234 στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου και DL235 στις 1 και 2 Αυγούστου. αναστέλλονται», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Οι πελάτες που επηρεάζονται από την αλλαγή του προγράμματος θα λάβουν ειδοποιήσεις μέσω της εφαρμογής Fly Delta και των στοιχείων επικοινωνίας που αναφέρονται στην κράτησή τους».

Sports in

Τσελίδης: «Έγινε πραγματικότητα το όνειρό μου» (vid)

Ο Θοδωρής Τσελίδης μίλησε για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο τζούντο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024