Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κάμαλα Χάρις: Στην αντεπίθεση μετά το ρατσιστικό σχόλιο του Τραμπ – «Οι Αμερικανοί αξίζουν κάτι καλύτερο»

Κάμαλα Χάρις: Στην αντεπίθεση μετά το ρατσιστικό σχόλιο του Τραμπ – «Οι Αμερικανοί αξίζουν κάτι καλύτερο»

«Δεν ήξερα ότι ήταν μαύρη μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν έτυχε να γίνει μαύρη. Και τώρα θέλει να είναι γνωστή ως μαύρη», σχολίασε ο Τραμπ για την αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις

Η Κάμαλα Χάρις δήλωσε ότι ο αμερικάνικος λαός αξίζει κάτι καλύτερο από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αμφισβήτησε την εθνικότητά της.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας σε ένα συνέδριο μαύρων δημοσιογράφων, κατηγόρησε την Χάρις ότι «έγινε μαύρη» για πολιτικούς «πόντους».

«Όλοι θυμόμαστε πώς ήταν αυτά τα τέσσερα χρόνια και σήμερα μας δόθηκε άλλη μια υπενθύμιση», είπε η Χάρις σε ομιλία της στο Χιούστον. «Ήταν η ίδια παλιά παράσταση, ο διχασμός και η ασέβεια», πρόσθεσε.

«Ο αμερικάνικος λαός αξίζει έναν ηγέτη που λέει την αλήθεια, έναν ηγέτη που δεν απαντά με εχθρότητα και θυμό», συνέχισε. «Αξίζουμε έναν ηγέτη που καταλαβαίνει ότι οι διαφορές μας δεν μας χωρίζουν».

«Οπότε, δεν ξέρω, είναι Ινδή ή είναι μαύρη;»

Ο Τραμπ αμφισβητεί εδώ και καιρό τη φυλετική ταυτότητα των αντιπάλων του. Ήταν επίσης υποστηρικτής της θεωρίας συνωμοσίας «birther», η οποία υποστήριζε ότι ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα δεν είναι πολίτης των ΗΠΑ.

«Τη γνωρίζω πολύ καιρό – έμμεσα, όχι άμεσα, πολύ – και ήταν πάντα ινδιάνικης καταγωγής και προωθούσε μόνο την ινδιάνικη κληρονομιά», δήλωσε ο Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Ρέιτσελ Σκοτ του ABC News. «Δεν ήξερα ότι ήταν μαύρη μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν έτυχε να γίνει μαύρη. Και τώρα θέλει να είναι γνωστή ως μαύρη».

«Οπότε, δεν ξέρω, είναι Ινδή ή είναι μαύρη;, αναρωτήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Επίθεση στη δημοσιογράφο

Η Χάρις γεννήθηκε στην Καλιφόρνια. Είναι κόρη τζαμαϊκανών και ινδών μεταναστών.

Στη συνέντευξή του την Τετάρτη, ο πρώην πρόεδρος επιτέθηκε επίσης στη Ρέιτσελ Σκοτ και στον εργοδότη της για «κακία» και «αγένεια», αφού τον ρώτησε για τις κατηγορίες του κατά του Ομπάμα και τις παρατηρήσεις του ότι οι μετανάστες παίρνουν «τις δουλειές των μαύρων».

Ο Τραμπ έχει εντείνει την κριτική του στο ABC News, το οποίο πρόκειται να διοργανώσει ένα ακόμη προεδρικό debate στις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς προσπαθεί να αποφύγει τη δέσμευσή του να συμμετάσχει.

Η συνέντευξη του Τραμπ στο ABC News:

«Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι»

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ότι ενώ «πιθανώς» θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Χάρις στη σκηνή του debate, δεν ήταν σίγουρος ότι αυτό θα ωφελούσε τη δική του υποψηφιότητα.

«Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι», δήλωσε στο Fox News.

Στο Χιούστον, η αντιπρόεδρος έθεσε την υποψηφιότητά της ως μια επιλογή μεταξύ του μέλλοντος και του παρελθόντος, ζητώντας από τους συγκεντρωμένους να βοηθήσουν να μαζευτούν οι ψήφοι ενόψει του Νοεμβρίου.

«Όταν οργανωνόμαστε, τα βουνά μετακινούνται», δήλωσε η Χάρις. «Όταν κινητοποιούμαστε, τα έθνη αλλάζουν. Και όταν ψηφίζουμε, γράφουμε ιστορία».

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (1/8): Πού θα δείτε τις ρεβάνς ΑΕΚ-Παναθηναϊκού και τη δράση από το Παρίσι

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων της Πέμπτης (1/8)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024