Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χεζμπολάχ: Η πρώτη επίθεση στο βόρειο Ισραήλ μετά τις δολοφονίες Χανίγια, Σούκρ και Μπιντίμ

Χεζμπολάχ: Η πρώτη επίθεση στο βόρειο Ισραήλ μετά τις δολοφονίες Χανίγια, Σούκρ και Μπιντίμ

Όπως ήταν λογικό οι περισσότεροι ανησύχησαν πως αποτελεί την αρχή μιας μεγάλης κλίμακας επίθεση. Όμως αυτή θα έρθει από όλους τους συμμάχους του Ιράν μαζί.

Οι σειρήνες εισερχόμενων πυραύλων ηχούν σε πολλές κοινότητες στη Δυτική Γαλιλαία εν μέσω βομβαρδισμού από το Λίβανο. Η Χεζμπολάχ επιτίθεται σε 7 τουλάχιστον μέτωπα με στόχο το βόρειο Ισραήλ, πολλοί κάτοικοι του οποίου έχουν εκκενώσει προς τα ενδότερα. Στο απόηχο των δολοφονιών Χανίγια, Σούκρ και Μπιντίμ είναι λογικό ο φόβος να πάει σε προοίμιο μεγάλης κλίμακας επίθεση, αλλά δεν ήρθε ακόμα αυτή η ώρα.

Αυτή είναι ενδεχομένως η πρώτη επίθεση της Χεζμπολάχ σε περισσότερες από 48 ώρες, μετά τη δολοφονία του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της οργάνωσης σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό και συγκεκριμένα στη συνοικία Νταχίγια.

Οι σειρήνες των πυραύλων ηχούν στις περιοχές Σλόμι, Μπέτζετ, Ρος Χα-Νίκρα και σε πολυάριθμους οικισμούς στο βόρειο Ισραήλ. Η επίθεση δεν θεωρείται μη αντιμετωπίσιμη από το Ισραήλ, ούτε συντρέχει λόγος πανικού, πέρα από το γεγονός πως οι Ισραηλινοί αναμένουν μεγάλης κλίμακας επίθεση την ώρα που περισσότεροι από 70.000 κατέκλυσαν το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ ώστε να φύγουν.

Οι αντιδράσεις των ΜΜΕ στην επίθεση υπερβάλλουν ως προς το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Δεν είναι η επίθεση εκδίκησης της Χεζμπολάχ. Αυτή θα έρθει ταυτόχρονα με την επίθεση του Ιράν. Όσο σκληρή ή soft και αν είναι αυτή, ώστε να σώσει το Ιράν τα προσχήματα στο εσωτερικό της χώρας.

Ελαφρά αντίποινα για τη στοχευμένη δολοφονία διοικητή της Χεζμπολάχ και Ιρανού συμβούλου

Το πτώμα του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, βρέθηκε στα συντρίμμια του κτιρίου που βομβαρδίστηκε χθες, στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφεραν σήμερα πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας. Μαζί του σκοτώθηκε και ο Ιρανός σύμβουλος (σύνδεσμος σε εμπόλεμη ζώνη) Μιλάντ Μπιντί.

Αρχικά η Χεζμπολάχ αρνήθηκε ότι ο διοικητής της σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή, καθώς το σώμα του δεν είχε ανασυρθεί από τα ερείπια. Στη συνέχεια που ανασύρθηκε η Χεζμπολάχ προχώρησε σε ανακοίνωση. Ακόμα η Χεζμπολάχ αρνήθηκε πως επιτέθηκε στη κωμόπολη Δρούζων, Ματζντάλ Σαμς, τους οποίους θεωρεί Σύρους υπό ισραηλινή κατοχή. Θέση που πήρε τόσο ο Λίβανος όσο και η Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Μιλάντ Μπιντί, μέλος του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στις 30 Ιουλίου με στόχο τον κορυφαίο διοικητή της Χεζμπολάχ Fuad Shukr στη Βηρυτό του Λιβάνου.

Επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του, ο ανώτατος διοικητής του IRGC Χοσεΐν Σαλαμί χαιρέτισε τον Μπιντί την 1η Αυγούστου για τον «αγώνα του κατά του εγκληματικού και κατοχικού σιωνιστικού καθεστώτος», αναφερόμενος στον εχθρό του Ιράν, το Ισραήλ.

Update: Η Χεζμπολάχ ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη γράφοντας είναι «απάντηση στην «ισραηλινή» εχθρική επίθεση που στόχευσε την πόλη Chamaa και οδήγησε στον μαρτυρικό θάνατο αρκετών αμάχων σε αυτήν». Πρόκειται για τον θάνατο μιας οικογένειας αγροτών στο νότιο Λίβανο που δεν σχετίζονταν με την οργάνωση Χεζμπολάχ.

Sports in

Βούρκωσε ο Χρήστου στην απονομή του μεταλλίου (vid+pics)

Ο Απόστολος Χρήστου λύγισε και βούρκωσε τη στιγμή της απονομής του ασημένιου μεταλλίου που κατέκτησε στα 200μ. ύπτιο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024