Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Bitcoin: Πώς έχασε 10% σε 72 ώρες

Bitcoin: Πώς έχασε 10% σε 72 ώρες

Οι επενδυτές χάνουν τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η ομιλία Τραμπ στο Νάσβιλ

Εξαιρετικά βραχύβιο αποδείχθηκε το ράλι, που πυροδότησε στην αγορά των κρυπτονομισμάτων η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο συνέδριο Bitcoin στο Νάσβιλ, η οποία εκτίναξε το μεγαλύτερο crypto στο όριο των 70.000 δολ.

Εβδομήντα δύο ώρες μετά, το Bitcoin έχει ήδη χάσει πάνω από το 10% της αξίας του και κινείται στο χαμηλό δύο εβδομάδων των 62.700 δολ. Βέβαια, με κάποια πιο αισιόδοξα σενάρια για το μέλλον.

Ο BTC υποχωρεί σήμερα κατά περίπου 5%, ξεπερνώντας την ευρύτερη πτώση του δείκτη CoinDesk 20 κατά 6,1%. Το Ether κατέγραψε πτώση κατά 5,8%, και το Solana  και XRP κατά 10%.

Τραμπ, Χάρις και Κένεντι προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια του κόσμου των κρυπτονομισμάτων

Κοιτάζοντας την ευρύτερη εικόνα, η εκτίναξη του bitcoin στα 70.000 δολάρια τη Δευτέρα ακολούθησε τον ενθουσιασμό του συνεδρίου Bitcoin 2024 στο Νάσβιλ και τις υποσχέσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, ότι αν εκλεγεί θα στηρίξει την αγορά ψηφιακών στοιχείων, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κρατήσει τα crypto ως στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο.

Ωστόσο, ο αρχικός ενθουσιασμός οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις του ταύρους του bitcoin, οι οποίοι πρέπει τώρα να αναλογιστούν ότι οι πιθανότητες νίκης του Τραμπ δεν είναι αυτές που ήταν πριν από δύο εβδομάδες, όταν αντίπαλό του ήταν ο σημερινός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με το Polymarket , οι πιθανότητες να κερδίσει Κάμαλα Χάρις τις εκλογές του Νοεμβρίου αυξάνονται σταθερά όλη την εβδομάδα φθάνοντας στο 44%, την ώρα που τα ποσοστά για τον Τραμπ έχουν μειωθεί στο 55% έναντι 70% μόλις πριν από δύο εβδομάδες.

Εκτός από τις δηλώσεις Τραμπ, άλλες τοποθετήσεις που έγιναν από πολιτικούς στο συνέδριο στο Νάσβιλ, με αιχμή αυτή του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία Ρόμπερτ Κένεντι Τζ.  και της γερουσιαστού Σίνθια Λούμις. Αμφότεροι μίλησαν για τη δημιουργία στρατηγικού αποθεματικού Bitcoin για τις ΗΠΑ. Παράλληλα, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι η Κάμαλα Χάρις αναμένεται επίσης να κάνει ένα άνοιγμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ειδικότερα, οι Financial Times έγραψαν το Σάββατο ότι οι σύμβουλοι της Χάρις έχουν προσεγγίσει κορυφαίες εταιρείες κρυπτονομισμάτων για να προσπαθήσουν να «επαναφέρουν» τη σχέση μεταξύ του Δημοκρατικού κόμματος και του κλάδου. Είχαν γίνει προσεγγίσεις με το ανταλλακτήριο Coinbase, την εταιρεία stablecoin Circle και τον όμιλο πληρωμών με blockchain Ripple Labs, ανέφερε η FT.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Βούρκωσε ο Χρήστου στην απονομή του μεταλλίου (vid+pics)

Ο Απόστολος Χρήστου λύγισε και βούρκωσε τη στιγμή της απονομής του ασημένιου μεταλλίου που κατέκτησε στα 200μ. ύπτιο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024