Σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αναμένονται να είναι οι θερμοκρασίες του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετά την άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, την Κυριακή (4/8) αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και σχετική αστάθεια.

Έπειτα θα ακολουθήσουν και «πάλι τα μελτέμια με τη φυσιολογική ζέστη προς τα ανατολικά και περισσότερο έντονη πιο δυτικά», σημειώνει ο μετεωρολόγος στη σχετική του ανάρτηση.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Δεν αναμένεται κύμα καύσωνα

Μία αντίστοιχη ανάρτηση για το ίδιο θέμα είχε κάνει προ ημερών και ο Γιάννης Καλλιάνος ξεκαθαρίζοντας με τη σειρά του πως δεν προβλέπεται καύσωνας τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Ο καιρός σήμερα

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα, ενώ το μεσημέρι θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιόλουστος ο καιρός το Σάββατο με άνοδο της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.