Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σε επιφυλακή και η Ελλάδα μετά τη δολοφονία Χανίγια

Σε επιφυλακή και η Ελλάδα μετά τη δολοφονία Χανίγια

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική τέθηκαν σε συναγερμό για το φόβο χτυπημάτων εναντίον ισραηλινών στόχων και στη χώρα μας.

Aναστάτωση όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο φαίνεται ότι φέρνει η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Πέρα από τη Χαμάς που έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα απαντήσει στο Ισραήλ, ο φόβος της κλιμάκωσης στην ευρύτερη περιοχή είναι έντονος, από τη στιγμή που και το Ιράν ζήτησε αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς.

Εκτός Ισραήλ οι στόχοι;

Όπως επισημαίνουν ειδικοί ασφαλείας, αυτό είναι πιθανό να γίνει εκτός ισραηλινών εδαφών, καθώς τα μέτρα ασφαλείας στο Ισραήλ αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Το γεγονός αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να τεθούν σε συναγερμό αρκετές χώρες, που «φιλοξενούν» πιθανούς στόχους εναντίον του Ισραήλ.

Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών και οι Αρχές Ασφαλείας αρκετών χωρών, ήδη βρίσκονται σε συνεργασία προκειμένου να αποφευχθεί κάποια τρομοκρατική επίθεση στο έδαφός τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Ελλάδα θα μπορούσε να βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων χωρών για κάποιο χτύπημα κατά ισραηλινών συμφερόντων, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής δεδομένα εναντίον συγκεκριμένου στόχου.

«Το επίπεδο της επαγρύπνησης έχει αυξηθεί» υπογραμμίζουν πηγές της Κατεχάκη, σημειώνοντας ότι συνεργάζονται με υπηρεσίες του εξωτερικού για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Έχουν γίνει πρόσφατα επιθέσεις στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι και το περασμένο χρονικό διάστημα υπήρξε προσπάθεια για την πραγματοποίηση επίθεσης εναντίον ισραηλινών στόχων.

Ειδικότερα, τον περασμένο Μάρτιο, ΕΛ.ΑΣ., ΕΥΠ και Μοσάντ συνεργάστηκαν για την αποτροπή επίθεσης σε εβραϊκή συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας, με τις Αρχές να υπογραμμίζουν ότι πίσω από το χτύπημα βρίσκονταν ιρανικές τρομοκρατικές ομάδες.

Λίγους μήνες αργότερα, είχαν γίνει εμπρηστικές επιθέσεις σε ξενοδοχείο ισραηλινών συμφερόντων στο Μοναστηράκι, αλλά και εναντίον συναγωγής.

Sports in

Γιοβάνοβιτς: «Στόχος η πρόκριση στο Παγκόσμιο – Θα ήθελα να μιλήσω με τον Φορτούνη»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην παρουσίασή του ως νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας αναφέρθηκε στον Κώστα Φορτούνη, τονίζοντας πως θα ήθελε να μιλήσει μαζί του – Τι είπε για τους στόχους του…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024