Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές: Το «coolcation» υπόσχεται δροσερές διακοπές τον Αύγουστο – Οι 7 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη

Διακοπές: Το «coolcation» υπόσχεται δροσερές διακοπές τον Αύγουστο – Οι 7 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη

Τα τοπία είναι μοναδικά και οι θερμοκρασίες χαμηλότερες - Δείτε τη λίστα με τους πιο... hot «δροσερούς» προορισμούς

Λίγο η κλιματική αλλαγή με την Μεσόγειο που «βράζει», λίγο η ακρίβεια στους πιο… hot καλοκαιρινούς προορισμούς -που πρέπει να έχουν έσοδα τώρα για να την βγάλουν τον χειμώνα- αρκούν για να δημιουργηθεί η νέα τάση στα ευρωπαϊκά ταξίδια γνωστή ως «coolcation».

Αυτή είναι η νέα τάση που ζητούν οι τουρίστες για πιο δροσερές διακοπές που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Ο νέος όρος «coolcation», που έχει αρχίσει να γίνεται must, προέρχεται από τις αγγλικές λέξεις cool (δροσερός) και vacation (διακοπές).

Ουσιαστικά πρόκειται για διακοπές με εξορμήσεις σε λίμνες, βουνά και στην άγρια φύση τον Αύγουστο.

Εσάς πώς θα σας κάνατε βαρκάδες σε παραμυθένιες λίμνες, βουτιές σε φιόρδ και πεζοπορία στην άγρια φύση αυγουστιάτικα;

Επειδή, λοιπόν, το coolcation είναι η νέα ανερχόμενη τάση στα ταξίδια, το περιοδικό Time Out συγκεντρώνει και προτείνει τους πιο cool προορισμούς για αποδράσεις αυτού του είδους.

Οι 7 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη για δροσερές καλοκαιρινές διακοπές

#1 Νορβηγία

  • Μέση θερμοκρασία Αυγούστου: 12-20°C

Όπως αναφέρει το Time Out, σε σχετικό αφιέρωμά του, η Νορβηγία έχει σχεδόν το τέλειο κλίμα για «coolcations». Στο αρχιπέλαγος Svalbard, ο ήλιος δεν δύει καθόλου μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την ηπειρωτική χώρα, τα νορβηγικά φιόρδ είναι ιδανικά για πεζοπορία, ψάρεμα και καγιάκ. Μια στάση στο Όσλο είναι επίσης must. H νορβηγική πρωτεύουσα συνδυάζει πολιτισμό, αρχιτεκτονική και υπέροχη φύση μια ανάσα από την πόλη.

#2 Σκωτία

  • Μέση θερμοκρασία Αυγούστου: 10-18°C

Μπορεί οι Σκωτσέζοι μπορεί να γκρινιάζουν για τον καιρό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά τον Αύγουστο η Σκωτία είναι η τέλεια όαση μακριά από τη ζέστη της νότιας Ευρώπης. Το Fringe Festival, ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ στον κόσμο που λαμβάνει χώρα κάθε Αύγουστο, είναι ένας καλός λόγος για να επισκεφθείτε το Εδιμβούργο. Αν πάλι σας αρέσουν οι υπαίθριες δραστηριότητες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις Εβρίδες, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα κοντά στις δυτικές ακτές της Σκωτίας, όπου θα βρείτε μερικές από τις πιο παρθένες παραλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή να κάνετε πεζοπορία στα Χάιλαντς.

#3 Ισλανδία

  • Μέση θερμοκρασία Αυγούστου: 8-13°C

Με μοναδικής ομορφιάς τοπία – από παγετώνες μέχρι ηφαίστεια και από καταρράκτες μέχρι θερμοπίδακες – η Ισλανδία αποτελεί έναν πολύ ξεχωριστό προορισμό, ακόμα και το καλοκαίρι. Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, φιλοξενεί ένα τεράστιο φεστιβάλ pride κάθε Αύγουστο. Με βάση το Ρέικιαβικ, οι περιπετειώδεις ταξιδιώτες μπορούν να διασχίσουν το Volcanic Way, μια διαδρομή 700 χιλιομέτρων περνώντας από οκτώ ηφαίστεια, ή να κάνουν πεζοπορία στην κοιλάδα Thorsmork Glacier Valley.

#4 Ελβετικές Άλπεις

  • Μέση θερμοκρασία Αυγούστου: 10-20°C

Καλυμμένες με χιόνι, οι Ελβετικές Άλπεις έχουν μια αναμφισβήτητη γοητεία τον χειμώνα. Το καλοκαίρι είναι εξίσου γοητευτικές, με εντυπωσιακές καταπράσινες βουνοπλαγιές και ανθισμένα λιβάδια με αγριολούλουδα. Στην ανατολική Ελβετία, το Ελβετικό Εθνικό Πάρκο φιλοξενεί μερικά από τα πιο σπάνια άγρια ​​ζώα της χώρας, από αρκούδες μέχρι λύκους. Στη νότια Ελβετία, οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν το εμβληματικό χιονοδρομικό θέρετρο Saas-Fee για συναρπαστικά καλοκαιρινά σπορ, όπως ορεινή ποδηλασία και πεζοπορία.

#5 Μαδέρα, Πορτογαλία

  • Μέση θερμοκρασία Αυγούστου: 21-27°C

Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες δώδεκα μήνες το χρόνο, η Μαδέρα είναι γνωστή ως «το νησί της αιώνιας άνοιξης», ενώ θεωρείται από πολλούς η ευρωπαϊκή εκδοχή της Χαβάης. Τα βουνά, οι εντυπωσιακές παραλίες (όπως η Ponta Do Sol), οι φυσικές πισίνες (στο Ponto Moniz) και το διάσημο κρασί της Μαδέρας, συναρπάζουν τους ταξιδιώτες.

#6 Εσθονία

  • Μέση θερμοκρασία Αυγούστου: 13-20 °C

Η Εσθονία διαθέτει μια ακτογραμμή μήκους 3800 χιλιομέτρων και το Pärnu είναι το πετράδι στο στέμμα της. Πρόκειται για ζωντανή πόλη με χρυσαφένιες, αμμώδεις παραλίες όπου οι θερμοκρασίες σπάνια ξεπερνούν τους 20°C. Γνωστό ως η «καλοκαιρινή πρωτεύουσα» της Εσθονίας, το Pärnu διαθέτει μουσεία, σχολές σερφ, εστιατόρια και μια γοητευτική παλιά πόλη. Αξίζει επίσης να γνωρίσετε το Ταλίν, την όμορφη πρωτεύουσα της Εσθονίας, αλλά και να επισκεφθείτε το ήσυχο νησί Saaremaa με την παλιά πόλη που έχει τον υψηλότερο αριθμό σπα ανά κάτοικο στον κόσμο.

#7 Σλοβενία

  • Μέση θερμοκρασία Αυγούστου: 14-26 °C

Η λίμνη Bled, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Σλοβενίας, είναι ιδανική για εναλλακτικές καλοκαιρινές αποδράσεις. Πρόκειται για μια παραμυθένια λίμνη περιτριγυρισμένη από βουνά, στη μέση της οποίας βρίσκεται ένα νησάκι με μια εκκλησία του 17ου αιώνα. Το ρομαντικό σκηνικό συμπληρώνεται από το κάστρο πάνω στον βράχο. Ιδανική για δροσερές αποδράσεις είναι και η λιγότερη γνωστή λίμνη Bohinj, 30 χιλιόμετρα μακριά από τη Bled, η οποία έχει πιο κρύα νερά.

Sports in

Τερνάνα – Ολυμπιακός 0-4: Όλοι οι νέοι ήταν ωραίοι!

Εξαιρετικοί οι «νέοι» Γιάρεμτσουκ και Βέλντε, με τον Νορβηγό να σκοράρει στο 75’ – Από ένα γκολ είχαν οι πιτσιρικάδες Κουτσίδης και Παπακανέλλος - Άνοιξε το σκορ ο Ζέλσον Μαρτίνς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024