Ο Δήμος Αμφιλοχίας, ολοκλήρωσε την εκπόνηση του «Επιχειρησιακού σχεδίου για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων».

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων (ΕΣΕΚΚ) στοχεύει στη συλλογή, καταγραφή, οργάνωση και αξιολόγηση των σχετικών στοιχείων των Δήμων, για την ιεράρχηση όλων των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων που κινδυνεύουν να απωλέσουν τον κοινόχρηστο/κοινωφελή χαρακτήρα τους, εντός μιας πολεοδομικής ενότητας λόγω άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης.

Οι στόχοι του επιχειρησιακού σχεδίου

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων έχει ως στόχο να συμβάλει στην ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου πόλης.

  • Κατά την υλοποίηση των Υπηρεσιών για τη σύνταξη Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων του Δήμου Αμφιλοχίας, υλοποιήθηκε:
  1. Καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και κατάταξη των χώρων αυτών σε μία (1) από τις τέσσερις (4) κατηγορίες, όπως ορίζει η παρ.2 του άρθρου 92 του ν. 4759/2020 και στη συνέχεια,
  2. Ιεράρχηση με βάση την αναγκαιότητά τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό του οικείου δήμου, δημοτικής ενότητας ή δημοτικής κοινότητας, όπως ορίζει η παρ.5 του άρθρου 92 του ν. 4759/2020.
  • Για κάθε Δημοτική Ενότητα/Κοινότητα όπου έγινε η εφαρμογή ρυμοτομικού σχεδίου πόλης παραδόθηκε η αντίστοιχη Τεχνική-αιτιολογική Έκθεση που συνοδεύεται από μία Γεωχωρική Βάση Δεδομένων η οποία περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
  1. Εγκεκριμένο Ρυμοτομικό σχέδιο και Κοινόχρηστους και
  2. Κοινωφελείς χώρους που δεν έχουν απαλλοτριωθεί.

*πηγή φωτογραφίας, δήμος Αμφιλοχίας