Ο Απόστολος Χρήστου βιώνει μαγικές στιγμές καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 200μ ύπτιο ανδρών.  Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε στο νήμα το χρυσό μετάλλιο από τον Ούγγρο Κος, o οποίος έκανε ένα πολύ καλό σπριντ στα τελευταία μέτρα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε και στα 100μ. ύπτιο, όμως πραγματικά έχασε το μετάλλιο στις λεπτομέρειες. Ο κολυμβητής μας τα έδωσε όλα για ένα μετάλλιο, το οποίο έχασε για μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου τερματίζοντας τέταρτος στον τελικό του αγωνίσματος στο Παρίσι.

Για την ακρίβεια ο Χρήστου, στην καλύτερη εμφάνιση κολυμβητή της χώρας μας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, τερμάτισε σε 52.41 ενώ ο Αμερικανός, Ράιαν Μέρφι, που πήρε την τρίτη θέση, έκανε 52.39.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να σχολιάσει την διπλή επιτυχία του αθλητή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο X στάθηκε ακριβώς σε αυτό το κοντράστ που έσησε ο Απόστολος Χρήστου.«Συγχαρητήρια Απόστολε! Όχι μόνο για τη διάκριση, αλλά γιατί μας έδειξες ότι μπορεί να πέφτουμε στη ζωή μας, αλλά πάντα πρέπει να σηκωνόμαστε και να προσπαθούμε πάλι» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

«Προχθές για εκατοστά του δευτερολέπτου έμεινες εκτός βάθρου. Σήμερα η σημαία μας υψώθηκε ξανά στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με την επιτυχία σου» τόνισε επίσης ο κ. Κασσελάκης.

Οι πρώτες δηλώσεις Χρήστου

Στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ αμέσως μετά τον αγώνα, ο αθλητής του Ολυμπιακού δεν είχε συνειδητοποιήσει ακόμη τι πέτυχε τονίζοντας πως στο εξής το 200άρι θα είναι το αγαπημένο του.

«Δεν το πιστεύω, δεν έχω πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει! Σε λίγες μέρες από την κόλαση πήγα στον παράδεισο. Ήξερα ότι έχω δυνατότητες για το μετάλλιο, μπήκα δυνατά από την αρχή, έβλεπα ότι ήμουν μπροστά, στο τέλος έχασα δυνάμεις, αλλά είχα πάρει διαφορά και έτσι κατάφερα να πάρω το μετάλλιο. Τα έπαιξα όλα για όλα και ανταμείφθηκα».