«Ζούμε μία περίοδο όπου στον βωμό της συγκάλυψης, υπάρχει συστηματική υποβάθμιση της διάκρισης των εξουσιών και του κράτους δικαίου. Γιατί πολύ απλά ο κ. Μητσοτάκης φοβάται. Φοβάται την αλήθεια, φοβάται το φως και θέλει να επιβάλει το σκοτάδι. Γι’ αυτό θα συνεχίσω τον αγώνα μου. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Αργολίδα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι πριν από λίγες ημέρες, συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια Μεταπολίτευσης και τόνισε πως «έχουμε χρέος να σεβαστούμε τους αγώνες χιλιάδων ανθρώπων για δημοκρατία και προς τις επόμενες γενιές, η χώρα μας να είναι μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και κανείς, όσο ισχυρός και αν είναι, να μην μπορεί να στήσει ένα παρακράτος, αλλά όλοι να είναι ίσοι απέναντι στη δικαιοσύνη».

«Για αυτό, λοιπόν, συνεχίζω τον αγώνα μου και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για να εφαρμόσει η ΕΥΠ την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας (σ.σ. αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε ότι ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, η οποία, ωστόσο, δεν εφαρμόστηκε), αλλά και για την απόφαση του Αρείου Πάγου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Αγωνίζομαι για να μην κάνουμε κανένα βήμα πίσω

Κληθείς να σχολιάσει τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε αισιόδοξος.

«Συνεχίζω τον αγώνα μου, είμαι πολύ αισιόδοξος. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε μία νέα πορεία. Είναι ένας αυτόνομος πόλος. Δεν είναι το κόμμα, στο οποίο όλοι οι συνάδελφοί σας έθεταν το ερώτημα: ‘με ποιον θα πάτε; Με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ;’. Πλέον, μπορούμε να αγωνιστούμε για να γίνουμε ακόμη πιο ισχυροί», σημείωσε.

Και προσέθεσε πως «έχουμε κάνει πολύ σοβαρά βήματα μόνο μπροστά», ενώ τόνισε πως ο ίδιος αγωνίζοται «για να μην κάνουμε κανένα βήμα πίσω».

«Πιστεύω ότι με τον λόγο της προόδου, της υπευθυνότητας, της συνέπειας που ακουμπά όλα τα σύγχρονα προβλήματα – το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, τα τεράστια ζητήματα του κόστους ζωής, της στέγασης, της ακρίβειας – το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναγίνει ένας πολύ σημαντικός πρωταγωνιστής και να είναι ο πυλώνας της νίκης της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η λειψυδρία και η κλιματική κρίση πλήττουν τη χώρα»

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί περιοδεία στην Αργολίδα, όπου επισκέφθηκε κατ΄αρχήν το φράγμα στον Ανάβαλο, τονίζοντας πως «η λειψυδρία και η κλιματική κρίση πλήττουν απ’ άκρη σε άκρη τη χώρα. Για αυτό, λοιπόν, η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα».

«Ο Μητσοτάκης φοβάται την αλήθεια, φοβάται το φως και θέλει να επιβάλει το σκοτάδι»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι για το εν λόγω αρδευτικό έργο, την περίοδο 2010 – 2014, εγκρίθηκαν και υλοποιήθηκαν μελέτες συνολικού προϋπολογισμού άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο τα έργα παραμένουν ημιτελή.

«Και σε αυτή την περίπτωση είμαστε αντιμέτωποι με έναν ακόμα κακό κυβερνητικό σχεδιασμό. Έχουμε χρέος σε αυτή τη νέα εποχή, που η διαχείριση υδάτων και η ενέργεια είναι πολύ κρίσιμα ζητήματα για την ανθεκτικότητα της εγχώριας παραγωγής, αλλά και για την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, να έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο, ώστε η χώρα μας να είναι και ανταγωνιστική και ανθεκτική στην κλιματική κρίση και τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις», κατέληξε.