Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Παππάς: Να αναδείξουμε την παρακαταθήκη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στην προσπάθεια αναθεωρητισμού της ΝΔ

Παππάς: Να αναδείξουμε την παρακαταθήκη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στην προσπάθεια αναθεωρητισμού της ΝΔ

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «αποτελεί στρατηγική προσπάθεια της ΝΔ να ακυρώσει και τη σύγχρονη πολιτική ιστορία και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του 2015-2019»

«Στην αφήγηση της ΝΔ, στην αποτύπωση των γεγονότων από τη δεξιά δεν υπάρχει ούτε η τυπική χρεοκοπία του 2010, ούτε η πτώση του ΑΕΠ κατά 25%, η οποία συνέβη μεταξύ 2010 και 2015. Υπάρχει μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015. Μια προσβλητική, για την κοινή μνήμη, προσπάθεια αναθεωρητισμού, ένας ακόμα κρίκος στη συνολική προσπάθεια αναθεωρητισμού που επιχειρεί η ΝΔ», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι η προσπάθεια αναθεωρητισμού εκ μέρους της ΝΔ είχε κεντρική θέση στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, καθώς, όπως τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας Στο Κόκκινο. «ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χούντα ήταν ένα γεγονός που ανέκοψε την ανάκαμψη της χώρας», για να σημειώσει χαρακτηριστικά:

«Δεν υπήρχε, δηλαδή, ούτε μετεμφυλιακό κράτος, δεν υπήρχαν εξορίες, δεν υπήρχε η εκτέλεση Μπελογιάννη, δεν υπήρχε ο ΙΔΕΑ, δεν υπήρχαν παρακρατικές ομάδες, δεν υπήρχαν οι εκλογές βίας και νοθείας, δεν υπήρχε η δολοφονία Λαμπράκη, δεν υπήρχε η αποστασία, δεν υπήρχαν πολλά άλλα. Υπήρχε ένα γεγονός στιγμιαίο που ανέκοψε μια προσπάθεια ανάταξης, αυτό μας είπε ο κ. Μητσοτάκης».

«Οφείλουμε μία συγγνώμη στον κόσμο μας και βήματα ενότητας»

Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο τομεάρχης Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε ότι «αποτελεί στρατηγική προσπάθεια της ΝΔ να ακυρώσει και τη σύγχρονη πολιτική ιστορία και, βεβαίως, τα επιτεύγματα της κυβέρνηση του 2015-2019».

Και τόνισε πως «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στρώνουμε το έδαφος στη δεξιά για τέτοιες προσπάθειες. Αντιθέτως, πρέπει με μεγαλύτερη ένταση στον δημόσιο διάλογο να αναδεικνύονται οι θετικές πτυχές και οι παρακαταθήκες εκείνης της περιόδου».

Για να προσθέσει πως «οφείλουμε μία συγγνώμη στον κόσμο μας και βήματα ενότητας και σύμπνοιας. Αυτό αφορά όλους και όλες μας».

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση των υποκλοπών, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι κυβερνητικά στελέχη επικαλούνται το πόρισμα Αδειλίνη, «που λέει ότι καλώς παρακολουθούνταν το μισό υπουργικό συμβούλιο και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι είναι κίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα».

Sports in

Αυστραλία – Ελλάδα 71-77: «Ατσάλινη» η γαλανόλευκη, πήρε τη ματσάρα και… περιμένει (vid)

Η Εθνική ομάδα επικράτησε της Αυστραλίας με 77-71 και περιμένει να δει εάν θα προκριθεί στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024