Στη Βουλή ξανά το σκάνδαλο των υποκλοπών – Απαντήσεις ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Πέντε κόμματα ζητούν να κληθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, για να απαντήσουν σε ερωτήματα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
- Οι πριγκίπισσες της Disney κινδυνεύουν σύμφωνα με ένα νέο σατιρικό επιστημονικό άρθρο
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πέφτουν τα φώτα στην υπόθεση των υποκλοπών, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Στη Βουλή πρόκειται να συζητηθούν τα αιτήματα των πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούν να κληθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών και να ληφθεί απόφαση.
Το αίτημα κατέθεσαν πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης, με ξεχωριστά κείμενα, με τη Βουλή να επιλέγει να ολοκληρώσει τη διαδικασία πριν ολοκληρώσει τις εργασίες της για τις θερινές διακοπές.
Ειδικότερα, αιτήματα υπέβαλαν:
α) από την Κ.Ο. «ΚΚΕ», ο πρόεδρος της, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,
β) από την Κ.Ο. «ΣΥΡΙΖΑ– ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», οι βουλευτές κ.κ. Θεοδώρα Τζάκρη, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Ραλλία Χρηστίδου,
γ) από την Κ.Ο. «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», ο πρόεδρος της, κ. Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης και οι βουλευτές , κ.κ. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα και Δημήτριος Τζανακόπουλος,
δ) από την Κ.Ο. «ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ», η προέδρος της, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και
ε) από την Κ.Ο. «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», οι βουλευτές, κ.κ. Ευαγγελία Λιακούλη, Παναγιώτης Δουδωνής και Δημήτριος Μπιάγκης.
Παράλληλα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν να διαβιβαστούν στη Βουλή και τα έγγραφα της δικογραφίας, μεταξύ των οποίων βρίσκονται:
▪ Το πολυσέλιδο (300 σελίδων) πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος διενήργησε την προκαταρτική εξέταση.
▪ Η σχετική διάταξη της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου περί «αρχειοθέτησης της υπόθεσης».
▪ Τα πορίσματα των Ανεξάρτητων Αρχών και των άλλων φορέων, που αναφέρονται στην ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γεωργίας Αδειλίνη.
Κρίσιμα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις
Τα μέλη της αντιπολίτευσης αναμένεται να θέσουν ξανά ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα, που δεν έχουν απαντηθεί από την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη.
Θα ζητήσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι βρέθηκαν αρκετά πρόσωπα να είναι υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ και από το Predator, αλλά και για το ότι βρέθηκαν να παρακολουθούνται πρόσωπα σε κρίσιμες θέσεις όπως ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ή ο πρώην επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας και νυν αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χρήστος Μπαρδάκης.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης, «πώς γίνεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια και να τον παρακολουθεί η ΕΥΠ;».
Παράλληλα, τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα ρωτήσουν τα πρόσωπα που εξέτασαν τα στοιχεία της υπόθεσης των υποκλοπών γιατί δεν εξετάστηκαν ποτέ όλοι οι υπάλληλοι της εταιρίας Intellexa, αλλά και το αν κατέθεσαν τα πρώην και νυν στελέχη της ΕΥΠ που ήταν υπό παρακολούθηση από το Predator;
Τέλος, οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης αναμένεται να ερωτηθούν για την καθυστέρηση από πλευράς του αντιεισαγγελέα Ζήση στη διασταύρωση των ονομάτων που ήταν υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ και από το Predator.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις