Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Στα μουλωχτά πάνε να αποφύγουν τον έλεγχο για τις υποκλοπές, και άλλος στη Ζούλα πάει στο Σκάι γιατί το ραδιοΜέγαρο πια δεν τον χωράει

Στα μουλωχτά πάνε να αποφύγουν τον έλεγχο για τις υποκλοπές, και άλλος στη Ζούλα πάει στο Σκάι γιατί το ραδιοΜέγαρο πια δεν τον χωράει

Ο συνταξιούχος κλείνει με τους 40 το κλιματιστικό, ο Μητσοτάκης το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Τζιτζικώστας εισιτήριο για Βρυξέλλες για να μην ενοχλεί και η ΕΡΤ ψάχνει καινούρια… κεφαλή

Φεύγει πριν τον διώξουν

Ο κιμπάρης σε όλα του και κυρίως στις παραγωγές, ο γαλαντόμος -με ξένα βέβαια λεφτά για όσους μένουν στις λεπτομέρειες-, ο λάτρης της πολυτέλειας και της καλοπέρασης – θυμάστε το τελευταίο με τη Eurovision που έπεσαν να τον φάνε που πήγε εκεί στις Σουηδίες, ενώ οι κακές πλην όμως ενημερωμένες γλώσσες μιλούν και για απευθείας αναθέσεις σε φίλους και σπατάλες-, ο αγαπημένος μου Κωσνταντίνος Ζούλας μαθαίνω ότι μαζεύει κούτες… Φεύγει ο καλός μου από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και οι πληροφορίες μου λένε ότι θα επιστρέψει στα παλιά λημέρια του, θα βρει επαγγελματική στέγη στον ΣΚΑΙ να βλέπει τις βάρκες να κουνιούνται και να ξεχνάει… Την αχαριστία να ξεχνάει όσων πήγε να αναβαθμίσει, να τους κάνει ανθρώπους -έστω χρεωμένους αλλά υπέρλαμπρους και τον έκριναν αυστηρά και τώρα τον πετάνε…και του κλείνουν την πόρτα. Μαζεύτηκαν πολλά βρε Κωνσταντίνε η αλήθεια…. σε πόσα να κάνει τα στραβά μάτια και ο Κυριάκος;

Ο Απόστολος και η Νίκη

Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι ο νέος Επίτροπος. Καλορίζικος! Κυκλοφόρησαν φήμες που δεν κατόρθωσα να επιβεβαιώσω πως έσπασαν τα τηλέφωνα της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρίας Νίκης Κεραμέως διάφοροι φίλοι προσπαθώντας να την στηρίξουν ψυχολογικά! Συμβαίνουν αυτά στην πολιτική.

Απενεργοποιήθηκε

Όμως μου λένε πως η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα ήταν προϊόν προεκλογικής συμφωνίας με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. «Στήριξε με και θα σε κάνω Επίτροπο» περίπου αυτή ήταν η συμφωνία. Όμως κυβερνητική πηγή την συγκεκριμένη επιλογή την χαρακτήρισε ως «επιχείρηση απενεργοποίησης εσωκομματικής βόμβας». Τι ήθελε να πει ο ποιητής;

Πλάκα θάχε…

Όπως είναι γνωστό ο κ. Τζιτζικώστας είναι νέος και έχει φιλοδοξίες. Επίσης ως περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά. Ο φόβος στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν μήπως ο κ. Τζιτζικώστας και δεδομένης εκλογικής καχεξίας της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρειο Ελλάδα αποφασίσει να κινηθεί και να συσπειρώσει την δεξιά δυσαρέσκεια, που όπως φάνηκε στις ευρωεκλογές κατευθύνεται στη «Νίκη», την «Ελληνική Λύση» και στην αποχή. Και να αρχίσει ένα εσωκομματικό παιχνίδι φθοράς, βάζοντας υποθήκες ως εν δυνάμει νέος δελφίνος. Κι από τα δεξιά μάλιστα.

Εξουδετερώθηκε

Ετσι τον «εξουδετέρωσε». Προς το παρόν, που επισημαίνουν! Διότι όταν έρθει η ώρα κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας….

Υποκλοπών συνέχεια

Κι ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ευτυχισμένοι για την επιλογή Τζιτζικώστα – λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προαναφερθέντα φυσικά – σύσσωμη η αντιπολίτευση αξιοποιεί κατά το δυνατόν την θεσμική απαξίωση από την πλευρά της κυβέρνησης. Αλλά αυτούς εκεί στο Μέγαρο δεν τους βλέπω να ιδρώνει το αυτί τους. Για δύο λόγους: πρώτον, διότι αύριο είναι η τελευταία μέρα της Βουλής – κλείνει για το επόμενο διάστημα – και δεύτερον, διότι οι μετρήσεις έχουν αποδείξει ότι «δεν έχουν ψηφαλάκια» οι υποκλοπές.

Ηρθαν πιο κοντά…

Ως εκ τούτου τους έκαναν – στα κόμματα της αντιπολίτευσης – το χατίρι να συγκληθεί σήμερα το πρωί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με το πόρισμα. Πέραν όμως του σκανδάλου που ταξιδεύει σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη, στην προκειμένη περίπτωση, οι υποκλοπές έφεραν πιο κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Προς στιγμήν! Αυτό έχει κάποιο ενδιαφέρον. Θα δούμε και στη συνέχεια πως θα εξελιχθεί.

Όχι πολύ όμως…

Πάντως χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να σημειώσει πως «το ΠΑΣΟΚ είναι αυτόνομος πόλος είναι πρωταγωνιστής» και «δεν είμαι οπαδός των συγκολλήσεων» αλλά «αναλαμβάνω πρωτοβουλίες στο προσκήνιο»! Κι όλα αυτά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Στον κ. Χάρη Δούκα

Ε, και γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο μία ορισμένη ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παίζει δυνατά το ενδεχόμενο να εκλεγεί πρόεδρος στην Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Χάρης Δούκας. Είναι ευδιάκριτη η στρατηγική επιλογή των δύο υποψηφίων….

Προβληματισμένος

Εν τω μεταξύ μπορεί στην Κουμουνδούρου όσοι έχουν απομείνει να κινούνται με τους ράθυμους ρυθμούς του Αυγούστου, όμως μου λένε πως ο πρόεδρος κ. Στέφανος Κασσελάκης που βρίσκεται σε διακοπές, είναι πολύ προβληματισμένος. Κατ΄ αρχήν εντός του μηνός θα γίνουν οι αλλαγές που είχε σκοπό να κάνει στο κόμμα και στη κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά αναβλήθηκαν λόγω του περιστατικού με τον κ. Παύλο Πολάκη στη Βουλή και την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Αλλαγές

Ποιες είναι αυτές; Πρώτον, θα αλλάξει ο γραμματέας Οργανωτικού κ. Γιάννης Βουλγαράκης και πιθανολογείται ότι στη θέση θα πάει ο κ. Γιάννης Μπουρνούς, δεύτερον, θα αλλάξει ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου, ο κ. Μανώλης Καπνισάκης, ο οποίος πρόκειται να μεταφερθεί στη Βουλή μάλλον ως διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας στη θέση του κ. Θάνου Μωραΐτη – υπήρχε η σκέψη στη θέση του να τοποθετηθεί ο ναύαρχος κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, αλλά προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται.

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος

Όμως η σημαντικότερη των αλλαγών που επρόκειτο να γίνει ήταν η αλλαγή του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας, του κ. Σωκράτη Φάμελλου. Αλλά δεν θεωρείται πιθανή στην παρούσα φάση. Και τούτο διότι ο πρόεδρος προκύπτει από ψηφοφορία. Κι οι μέρες είναι δύσκολες.

Στα όρια του…

Όμως μου έλεγαν επίσης άνθρωποι που γνωρίζουν πως ο κ. Κασσελάκης με τα όσα έχουν συμβεί και κυρίως με τα όσα πρόκειται να συμβούν μετά από τις 20 Αυγούστου, είναι προβληματισμένος και έχει φτάσει στα όρια του. Και θυμήθηκαν πως μετά από τις πρόσφατες ευρωεκλογές ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι έχει ζωή και εκτός της πολιτικής – περίπου έτσι το είπε.

Από τον Ιούνιο το σκέφτεται

Στέλνοντας τότε για πρώτη φορά το μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο – εντός και εκτός κόμματος – ότι κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί και να αποχωρήσει. Δεδομένου ότι το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο, αρχής γενομένης από τα τέλη του Αυγούστου και ότι το συνέδριο από καταστατικό δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε … «συνέδριο κλωτσοπατινάδας», παρατηρούν πολύ προσεκτικά τις κινήσεις του προέδρου. Και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα που σας ανέφερα!

Επιχείρηση: Κρήτη

Αλλά οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – υψηλών … αντοχών, όπως αποδεικνύεται από την δραστήρια προεκλογική τους κινητικότητα – συνεχίζουν να υπενθυμίζουν την … παρουσία τους! Πέραν των όσων ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, ενδιαφέρον έχει η προσπάθεια του κ. Δούκα να «διεισδύσει» στους «πασόκους» της Κρήτης. Να «παίξει μπάλα» δηλαδή στο γήπεδο του κ. Ανδρουλάκη. Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο! Αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η κινητικότητα του κ. Μιχάλη Κατρίνη. Η χθεσινή του μέρα ήταν αφιερωμένη στους καταναλωτές!

Sports in

Ασταμάτητα τα ελληνικά «κουπιά» – Χάλκινες και οι Φίτσιου και Κοντού

Η ελληνική κωπηλασία στα καλύτερά της, καθώς οι Φίτσιου και Κοντού κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, μετά από μια σπουδαία εμφάνιση στον τελικό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024