Απολαυστικός ήταν ο Ολυμπιακός στο φιλικό με την Τερνάνα στην Ιταλία, με τους Ερυθρόλευκους να χαρίζουν θέαμα και να επικρατούν εύκολα με 4-0.

Μια αναμέτρηση στην οποία έκαναν ντεμπούτο με τα χρώματα του Ολυμπιακού οι νεοαποκτηθέντες Ρόμαν Γιάρεμτσουκ και Κρίστοφερ Βέλντε, με τον Νορβηγό εξτρέμ μάλιστα να σκοράρει στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ο Ουκρανός επιθετικός ξεκίνησε βασικός και στο 70’ άφησε τη θέση του στον Βέλντε, με τον Σκανδιναβό να σκοράρει στο 75’ για το 3-0.

Νωρίτερα είχαν σκοράρει οι Ζέλσον Μαρτίνς (59’) και Κουτσίδης (60’), με τον Παπακανέλλο να διαμορφώνει το 4-0 στο 82’. Όλοι οι «νέοι» ήταν εξαιρετικοί, με τον Γιάρεμτσουκ να δείχνει πολύ καλά στοιχεία, τον Βέλντε να σκοράρει πέντε λεπτά μετά την είσοδό στου στο παιχνίδι, ενώ άριστα πήραν για μια ακόμα φορά οι νεαροί Κουτσίδης και Παπακανέλλος, που σκόραραν από ένα γκολ.

Οι Ερυθρόλευκοι πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο αυριανό φιλικό με τη Ρόμα (03/08, 18:00), όπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα έχει την ευκαιρία για μια ακόμα φορά να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη δουλειά που γίνεται στις «ερυθρόλευκες» προπονήσεις.

Χαμηλό τέμπο, λίγες φάσεις

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με λίγες φάσεις από τις δύο ομάδες. Στο δεύτερο λεπτό ο Τσιτσερέλι απείλησε με ωραίο τεχνικό σουτ, αλλά ο Αναγνωστόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά. Στο 17’ ο Κοστίνια σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (21’) ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Μασούρα. Ο διεθνής εξτρέμ έκανε ωραία ενέργεια και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά το διαγώνιο σουτ που έκανε έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της ιταλικής ομάδας.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μασούρας δοκίμασε το πόδι του, σουτάροντας έξω από τη μεγάλη περιοχή της Τερνάνα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+2’) ο Ζέλσον έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα από τα πλάγια, αλλά οι αμυντικοί της ιταλικής ομάδας έδιωξαν και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0.

Πρώτη αλλαγή

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, με τον Μπότη να παίρνει τη θέση του Αναγνωστόπουλου.

Στο 47’ ο Κοστίνιο προσπάθησε να απειλήσει με μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Ρέτσου, με το σουτ του «ερυθρόλευκου» μπακ να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Ευκαιρίες και δύο γκολ

Στο 54’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός, μετά από λάθος διώξιμο αμυντικού της Τερνάνα, σούταρε με τη μία, αλλά ο τερματοφύλακας της ιταλικής ομάδας έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Κοστίνια πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Φράντσι έδιωξε και πάλι εντυπωσιακά

Στο 59’ η πίεση των Ερυθρόλευκων απέδωσε καρπούς, με τους Πειραιώτες να κάνουν το 1-0 με τον Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Κοστίνια σέντραρε από δεξιά, ο Γιάρεμτσουκ έστρωσε την μπάλα στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό και ο Ίβηρας «εκτέλεσε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (60’) ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με τον Κουτσίδη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο νεαρός άσος σκόραρε με κεφαλιά και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Δοκάρι ο Παπακανέλλος

Στο 63’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι με τον Παπακανέλλο. Μετά από πάσα του Μασούρα, ο νεαρός έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Φράντσι.

Ντεμπούτο και γκολ για Βέλντε

Επτά λεπτά αργότερα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στο ματς, με τον Βέλντε αντί του Γιάρεμτσουκ. Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός πήρε τη θέση του Ουκρανού επιθετικού και κατέγραψε τα πρώτα του λεπτά ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

Στο 75’ μάλιστα ο Σκανδιναβός σκόραρε για το 3-0 των Πειραιωτών. Ο Φράντσι αρχικά απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Παπακανέλλου, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Κρίστοφερ Βέλντε με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Παπακανέλλος και 4-0!

Στο 82’ ο Ολυμπιακός έβαλε και τέταρτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Παπακανέλλο. Ο Μασούρας έκανε το σουτ, ο Φράντσι απέκρουσε, αλλά ο νεαρός άσος από κοντά με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα της Τερνάνα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Λίγο πριν το φινάλε του παιχνιδιού ο Μεντιλίμπαρ έκανε μια ακόμα αλλαγή, αυτή τη φορά αναγκαστική, με τον Μπιανκόν να παίρνει τη θέση του Κουτσίδη, που τραυματίστηκε. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 4-0.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Αναγνωστόπουλος (46’ Μπότης), Κοστίνια, Άμπι, Ρέτσος, Κουτσίδης (89’ Μπιανκόν., Αποστόπουλος, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Ζ. Μαρτίνς, Μασούρας, Γιάρεμτσουκ (70’ Βέλντε)

Τερνάνα: Φράνκι, Κασασόλα, Λοιάκονο, Καπουάνο, Μπέλα Βίνια, Ντε Μπόερ, Αλόι, Καρμπόνι, Τσιτσερέλι, Πατάνε, Φεράντε.