Ο Απόστολος Χρήστου πριν από λίγες μέρες βίωσε μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις που μπορεί να νιώσει ένας αθλητής.

Μπορεί η τέταρτη θέση που κατέλαβε στα 100μ. ύπτιο να ήταν η κορυφαία θέση σε κολύμβηση πισίνας για Έλληνα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά για τον ίδιο δεν ήταν αρκετό, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως δεν είχε καν διάθεση να κατέβει στην κούρσα των 200μ. ύπτιο. Παιχνίδια που παίζει η μοίρα και η ζωή καμιά φορά.

Η δεύτερη ευκαιρία και το αγαπημένο αγώνισμα

Ο Χρήστου αποφάσισε να αφήσει στην άκρη την απογοήτευση για την κούρσα στα 100μ. ύπτιο και να δοκιμάσει την τύχη του στα 200μ., γιατί του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία και ήθελε έστω να ζήσει την εμπειρία.

Ποιος ξέρει, άλλωστε, πότε και αν θα ξαναβρεθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες; Έτσι σε ένα παιχνίδι της μοίρας ο 27χρονος κολυμβητής όχι απλά εξιλεώθηκε αλλά κατέκτησε και την δεύτερη θέση.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε όχι απλώς να ξεπεράσει, αλλά να διαλύσει τον προσωπικό του χρόνο, καθώς κατέβηκε από το 1:56.34 (το ατομικό του ρεκόρ πριν το Παρίσι) στο 1:54.82 του τελικού, δηλαδή ενάμισι δευτερόλεπτο, διαφορά που είναι εξωφρενική στην κολύμβηση και κρύβει σίγουρα μια υπερπροσπάθεια, αλλά και πολύ πολύ δουλειά.