Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γκολομέεβ: «Είμαι έτοιμος για καλύτερη επίδοση στον τελικό»

Γκολομέεβ: «Είμαι έτοιμος για καλύτερη επίδοση στον τελικό»

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ μίλησε για την πρόκρισή του στον τελικό των 50μ. ελεύθερο.

Αν και επισκιάστηκε από το ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου στα 200μ. ύπτιο, το επίτευγμα που σημείωσε στο Παρίσι ο Κριστιάν Γκολομέεβ δεν είναι καθόλου αμελητέο.

Καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση στους ημιτελικούς των 50μ. ελεύθερο με 21.62, ο πρωταθλητής Ευρώπης έγινε ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που προκρίνεται στον τελικό δύο διαφορετικών διοργανώσεων.

Το 2021 στο Τόκιο ήταν πέμπτος, αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένος, αφού ο στόχος του ήταν το βάθρο. Το ίδιο ισχύει και φέτος, όμως αυτή τη φορά ο Γκολομέεβ ήταν πιο… μετρημένος.

Οι δηλώσεις του

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Έκανα το δεύτερο βήμα με την πρόκρισή μου στον τελικό. Χάρηκα πολύ την κούρσα. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τον χρόνο (21.62). Ελπίζω στον τελικό να κολυμπήσω ακόμη πιο γρήγορα και να χαρίσω ένα μετάλλιο στην Ελλάδα όπως το έκανε και ο Απόστολος πριν από λίγο. Θα κοιτάξω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στον τελικό και ό,τι γίνει. Θα ήθελα να κάνω ατομικό ρεκόρ, να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Είμαι έτοιμος για μια καλύτερη επίδοση», δήλωσε στην ΕΡΤ μετά την κούρσα του.

Ο Γκολομέεβ μίλησε και για την τεράστια επιτυχία του Χρήστου, λέγοντας ότι «… χάρηκα πολύ για τον Απόστολο, μου έδωσε ενέργεια. Ετοιμαζόμουν να κολυμπήσω κι έβλεπα τον Απόστολο να έχει πάρει μια μεγάλη διαφορά κι έλεγα από μέσα μου «πάμε για το χρυσό» με τα χέρια υψωμένα. Είναι πολύ καλό παιδί και του αξίζει αυτή η διάκριση».

Sports in

Το απόλυτο έπος: Ο Χρήστου κατέβασε 1,5 δευτερόλεπτο το ρεκόρ του και πήρε μετάλλιο

Πώς τα 200μ. ύπτιο έγιναν το… αγαπημένο αγώνισμα του Απόστολου Χρήστου μετά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024