Γκολομέεβ: «Είμαι έτοιμος για καλύτερη επίδοση στον τελικό»
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ μίλησε για την πρόκρισή του στον τελικό των 50μ. ελεύθερο.
Αν και επισκιάστηκε από το ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου στα 200μ. ύπτιο, το επίτευγμα που σημείωσε στο Παρίσι ο Κριστιάν Γκολομέεβ δεν είναι καθόλου αμελητέο.
Καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση στους ημιτελικούς των 50μ. ελεύθερο με 21.62, ο πρωταθλητής Ευρώπης έγινε ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που προκρίνεται στον τελικό δύο διαφορετικών διοργανώσεων.
Το 2021 στο Τόκιο ήταν πέμπτος, αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένος, αφού ο στόχος του ήταν το βάθρο. Το ίδιο ισχύει και φέτος, όμως αυτή τη φορά ο Γκολομέεβ ήταν πιο… μετρημένος.
Οι δηλώσεις του
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Έκανα το δεύτερο βήμα με την πρόκρισή μου στον τελικό. Χάρηκα πολύ την κούρσα. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τον χρόνο (21.62). Ελπίζω στον τελικό να κολυμπήσω ακόμη πιο γρήγορα και να χαρίσω ένα μετάλλιο στην Ελλάδα όπως το έκανε και ο Απόστολος πριν από λίγο. Θα κοιτάξω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στον τελικό και ό,τι γίνει. Θα ήθελα να κάνω ατομικό ρεκόρ, να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Είμαι έτοιμος για μια καλύτερη επίδοση», δήλωσε στην ΕΡΤ μετά την κούρσα του.
Ο Γκολομέεβ μίλησε και για την τεράστια επιτυχία του Χρήστου, λέγοντας ότι «… χάρηκα πολύ για τον Απόστολο, μου έδωσε ενέργεια. Ετοιμαζόμουν να κολυμπήσω κι έβλεπα τον Απόστολο να έχει πάρει μια μεγάλη διαφορά κι έλεγα από μέσα μου «πάμε για το χρυσό» με τα χέρια υψωμένα. Είναι πολύ καλό παιδί και του αξίζει αυτή η διάκριση».
- Κλειστά ακίνητα: Τα μισά κίνητρα και η τσουχτερή… ανακαίνιση [γραφήματα]
- Επίθεση στο Μόναχο: Μια μητέρα και η δίχρονη κόρη της υπέκυψαν στα τραύματά τους
- Τρόφιμα και κλιματική αλλαγή: Για νέα άνοδο τιμών το 2025 προειδοποιούν οι ειδικοί
- LIVE: Φιορεντίνα – Κόμο
- Γλυφάδα: Η σκοτεινή υπόθεση εξαφάνισης του 62χρονου
- Ο Έλον Μασκ απαντάει στην influencer που λέει ότι γέννησε το 13ο παιδί του κι αυτός δεν το αναγνωρίζει