Ο προπονητής του Θόδωρου Τσελίδη, Νίκος Ηλιάδης, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα μίλησε στο In.gr για το χαρακτήρα του xάλκινου Ολυμπιονίκη Θοδωρή Τσελίδη που έφερε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Αναφέρθηκε στο σεμνό του χαρακτήρα, τις θυσίες που κάνει για να είναι στην κορυφή, αλλά και το ταξίδι μετά επιστροφής στη Ρωσία.

Τόνισε ότι είναι αφοσιωμένος στο τζούντο με αποτέλεσμα να μην έχει χρόνο να βρει κοπέλα και πρόσθεσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λος Αντζελες δεν είναι μακριά για αυτόν…

Ο Νίκος Ηλιάδης προπονεί τον Τσελίδη εδώ και επτά χρόνια και μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του. «Eίναι πάρα πολύ καλό παιδί, σεμνό, δεν γυρίζει δεξιά και αριστερά και είναι επικεντρωμένος στην προπόνηση. Δεν ασχολείται με κάτι ιδιαίτερα, εκτός από το τζούντο, κάνει μέρα και νύχτα προπόνηση και είναι προσηλωμένος.»

Η προσήλωση του στο άθλημα είναι σε τέτοιο βαθμό που δεν έχει ούτε κοπέλα! Μάλλον ο ίδιος ο προπονητής του, όπως ομολογεί, δεν τον αφήνει να βρει σύντροφο. «Ούτε κοπέλα δεν έχει. Του το έχω πει πολλές φορές, δεν πρέπει να χάνει το χρόνο του με τέτοια…» λέει ο πολύπειρος προπονητής του τζούντο και γελάσει. Παρότι ο Θόδωρος είναι καλό παιδί, είναι πολλές οι φορές που ο προπονητής του, του βάζει τις φωνές. «Τον έχω μαλώσει πολλές και τώρα τον μάλωσα, όταν άρχιζε να φωνάζει για την αδικία που υπέστη στον αγώνα με τον Γάλλο. Του το είχα πει ότι με τον Γάλλο είναι αλλιώς και δεν πρέπει να φωνάζεις αλλά αυτός συνέχισε. Και τότε τον μάλωσα…Κοίτα μπροστά του είπα, πάει αυτό πέρασε.»

Ο Νίκος Ηλιάδης ήταν προπονητής και του θρυλικού Ηλία Ηλιάδη που κατέκτησε το χρυσό στην Αθήνα το 2004 και το χάλκινο στο Λονδίνο το 2012. Τώρα η νέα φουρνιά είναι ο Τσελίδης και η Ελισάβετ Τελτσίδου. «12 χρόνια πέρασαν από το τελευταίο μετάλλιο με τον Ηλία Ηλιάδη και είναι μεγάλη η χαρά μου. Είναι σπουδαίο να φέρνουμε επιτυχίες για την Ελλάδα.»

Ο Νίκος Ηλιάδης περιγράφει το ταξίδι των γονιών του με ρίζες από τον Πόντο. «Οι πρόγονοι του Θόδωρου έφυγαν από τον Πόντο πήγαν στη Γεωργία και μετά στη Ρωσία. Αργότερα, είχαν έρθει εδώ οι γονείς του, γεννήθηκε ο Θόδωρος, αλλά επειδή δεν βρήκαν τις συνθήκες που ήθελαν, έφυγαν και πάλι για τη Ρωσία.»

Ο Τσελίδης προπονείται με τον Ηλιάδη από το 2017 και του οφείλει πολλά καθώς είναι ο κόουτς που από έναν απλό αθλητή, τον έκανε παγκοσμίου επιπέδου. «Εκανε τζούντο και πριν τον αναλάβω εγώ, αλλά όχι σε υψηλό επίπεδο. Εδώ δούλεψε σκληρά μαζί μου και έφτασε εδώ που έφτασε.»

Μετά το χάλκινο, ο Νίκος Ηλιάδης πιστεύει ότι όλα θα αλλάξουν για τον Τσελίδη. «Πλέον θα τον βοηθήσει να κάνει άλμα προς τα μπροστά. Ακόμα και οι αντίπαλοι του θα τον βλέπουν αλλιώς. Και το Λος Αντζελες δεν είναι μακριά, είναι ακόμα μικρός ο Θόδωρος…»