Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η πιο μεγάλη ώρα είναι… τώρα για την Εθνική ομάδα μπάσκετ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η πιο μεγάλη ώρα είναι… τώρα για την Εθνική ομάδα μπάσκετ

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Αυστραλία (2/8, 14:30, ΕΡΤ1) σε ένα παιχνίδι που έχει τον χαρακτήρα του απόλυτου do or die παιχνιδιού. Ποια είναι τα σενάρια…

Η πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ δεν περνάει αποκλειστικά από ελληνικά χέρια, καθώς χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να περάσουμε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αρχικά είναι να κερδίσει την Αυστραλία (2/8, 14:30, ΕΡΤ1) στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Κάτι που είναι προαπαιτούμενο αν θέλουμε να συζητάμε για σενάρια, καθώς αν ηττηθούμε αποχαιρετάμε το Ολυμπιακό τουρνουά.

Τα σενάρια που ευνοούν την Εθνική μας ομάδα:

1ο σενάριο: Να νικήσει την Αυστραλία και η Ισπανία να επικρατήσει του Καναδά. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

2ο σενάριο: Να νικήσει από 3 έως 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

3ο σενάριο: Να νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι δεύτερη (!) σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Group A

Αυστραλία – Ελλάδα 2/8, 14:30
Καναδάς – Ισπανία 2/8, 18:15

Ωστόσο σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται άμεσα και από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού της Ιαπωνίας με τη Βραζιλία (2/8, 12:00) για το Group B. Σε αυτό το παιχνίδι, το ιδανικό σενάριο για την Εθνική, είναι η ομάδα που θα πάρει τη νίκη να μην το κάνει με μεγάλη διαφορά, η οποία θα απειλήσει τη δική της διαφορά πόντων. Αυτή τη στιγμή η Ιαπωνία είναι στο -24, η Βραζιλία στο -25 και η Ελλάδα στο -14.

Έτσι σε περίπτωση που ο νικητής του συγκεκριμένου παιχνιδιού κριθεί με διαφορά μικρότερη των 14 πόντων τότε αν η Ελλάδα κατακτήσει την 3η θέση στον όμιλό της θα προκριθεί ως η μία από τις δύο καλύτερες τρίτες στα προημιτελικά, αφού θα έχει ίδιο ρεκόρ (1-2), αλλά καλύτερη διαφορά πόντων.

Sports in

Επιστρέφουν τα 40αρια μετά την μικρή ανάσα δροσιάς - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο φτάνοντας τους 39 με 40 βαθμούς - Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024