Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ανάρπαστες οι καρφίτσες της χρυσής Σιμόν Μπάιλς

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ανάρπαστες οι καρφίτσες της χρυσής Σιμόν Μπάιλς

Η επτά φορές ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς έφερε μαζί της στο Παρίσι καρφίτσες σε σχήμα καρδιάς με χαραγμένο το όνομά της στο πλαίσιο μίας μακρόχρονης παράδοσης στους ολυμπιακούς αγώνες

Παροξυσμός επικρατεί στους φετινούς ολυμπιακούς αγώνες με τις καρφίτσες της χρυσής Σιμόν Μπάιλς σε σχήμα καρδιάς.

Η επτά φορές αμερικανίδα ολυμπιονίκης δημοσίευσε μία φωτογραφία με τις καρφίτσες —οι οποίες έχουν χαραγμένο το όνομά της επάνω— σε ένα Instagram story πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

«Έπρεπε να πάω και να παρακαλέσω»

Έκτοτε, οι αθλητές στο Παρίσι στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περιγράψουν τις προσπάθειες που έκαναν για να αποκτήσουν ένα από τα πιο πολυπόθητα βραβεία των Αγώνων – εκτός από το χρυσό μετάλλιο, φυσικά – με το Reuters να αναφέρει ότι «φέτος, αυτό που όλοι θέλουν είναι η λαμπερή καρδιά της Σιμόν Μπάιλς».

Η Tysha Ikenasio, παίκτρια του γυναικείου ράγκμπι από τη Νέα Ζηλανδία, δημοσίευσε ένα TikTok στον λογαριασμό της Team New Zealand, όπου περιγράφει λεπτομερώς πώς απέκτησε μια καρφίτσα από την Μπάιλς.

«Έπρεπε να πάω και να παρακαλέσω. Πήρε μια από τις καρφίτσες μας από τη Νέα Ζηλανδία και μετά είπε ότι θα μου δώσει μια προσωπική καρφίτσα», εξηγεί η 26χρονη Ikenasio στο βίντεο, ενώ κρατάει με υπερηφάνεια την καρφίτσα.

@thenzteam Okay but is a Simone Biles PERSONALISED Olympic pin the GOAT of Pins?! Lucky Tysha Ikenasio! #SimoneBiles #OlympicPins #olympics ♬ Oh my god what is that – Shoftyz

Η γυμνάστρια Pauline Schäfer από τη Γερμανία δημοσίευσε επίσης μια εικόνα της καρφίτσας της Μπάιλς σε Instagram Story με τη λεζάντα: «Αυτή είναι ξεχωριστή 😍Σας ευχαριστώ Simone 🥰».

Μακρόχρονη παράδοση

Η εμπορία καρφιτσών είναι μια μακρόχρονη παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία χρονολογείται από το 1896, όταν διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα.

Εκείνη την εποχή, χρησιμοποιούνταν για τη διαφοροποίηση των αθλητών, των κριτών και των ολυμπιακών αξιωματούχων.

Μετά από 128 χρόνια, η παράδοση εξελίχθηκε σε ένα μέσο συζήτησης για τους αθλητές ώστε να γνωρίσουν άλλους Ολυμπιονίκες στο Ολυμπιακό Χωριό και να αλληλεπιδράσουν με τους συναθλητές τους σε άλλα αθλήματα. Οι χώρες, οι αθλητικές ομάδες, οι μάρκες, η διοργανώτρια χώρα – και τώρα οι αθλητές – δημιουργούν τις δικές τους καρφίτσες για να τις ανταλλάξουν στους Αγώνες.

Το είδωλο του τένις, η Σερένα Ουίλιαμς, αυτοαποκαλείται «συλλέκτρια καρφιτσών πρώτης κατηγορίας», σύμφωνα με το Reuters, το οποίο ανέφερε ότι ξεκίνησε τη δική της συλλογή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ το 2000. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το πιο πολύτιμο απόκτημά της είναι η καρφίτσα της Βόρειας Κορέας που απέκτησε στο Ρίο το 2016.

«Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ δεν θα την αντάλλαζα»,έχει δηλώσει η ίδια.

Sports in

«Βόμβες» από τον μάνατζερ του Πινέδα: «Για αυτό ο Ορμπελίν θέλει να επιστρέψει στο Μεξικό…»

Ο εκπρόσωπος του Ορμπελίν Πινέδα, Μάρκο Βιγιαρεάλ με νέες δηλώσεις του στο Μεξικό τόνισε πως ο πελάτης του θέλει να επιστρέψει στο Μεξικό για οικογενειακούς και όχι για οικονομικούς λόγους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024