Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στον τελικό της Δικώπου γυναικών, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το μετάλλιο, κατακτώντας έτσι την 6η θέση στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι δύο Ελληνίδες είχαν καλό ξεκίνημα στην κούρσα, ωστόσο σταδιακά έχασαν την επαφή τους με τις πρώτες θέσεις, τερματίζοντας στην τελευταία θέση στον τελικό, χωρίς να καταφέρουν να κατακτήσουν κάποιο Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο συναγωνισμός ήταν υψηλός και οι Ελληνίδες κωπηλάτριες έμειναν από νωρίς πίσω και δεν κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό, μένοντας στην τελευταία θέση του τελικού. Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή της Χριστίνας Μπούρμπου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Τόκιο αγωνίστηκε στο ίδιο αγώνισμα, τη δίκωπο γυναικών, έχοντας όμως συναθλήτρια τότε την Μαρία Κυρίδου, για να αναδειχτούν πέμπτες.

Στο Τόκιο ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική κωπηλασία μετείχε στο αγώνισμα της δικώπου γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Παρίσι ήταν η 2η παρουσία ελληνικού πληρώματος στη δίκωπο γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην πρώτη συμμετοχή της Αναστασιάδου στο μεγαλύτερο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη.

Το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο γυναικών στο Παρίσι κατέκτησαν οι Ολλανδές Ύμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ με χρόνο 6:58.67. Το ασημένιο μετάλλιο οι Ρουμάνες Ιωάννα Βριντσεάνου και Ροξάνα Άνγχελ με χρόνο 7:02.97, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αυστραλές Τζες Μόρισον και Άναμπελ ΜακΙντάιαρ με επίδοση 7:03.54.

Η εξάδα του τελικού της δικώπου γυναικών έχει ως εξής:

1. Ύμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ) ΧΡΥΣΟ

2. Ιωάννα Βριντσεάνου και Ροξάνα Άνγχελ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ) ΑΣΗΜΕΝΙΟ

3. Τζες Μόρισον και Άναμπελ ΜακΙντάιαρ (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ) ΧΑΛΚΙΝΟ

4. Άζτσα Τσαϊκόφσκι και Τζες Θοένες (ΗΠΑ)

5. Καμίλε Κραλικάιτε και Λέβα Αντομαβιτσιούτε (ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ)

6. Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου (ΕΛΛΑΔΑ)