Σάββατο 03 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σβίατεκ πήρε το χάλκινο μετάλλιο (2-0, vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σβίατεκ πήρε το χάλκινο μετάλλιο (2-0, vid)

Η Ίγκα Σβίατεκ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μονό γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Πολωνή Ίγκα Σβίατεκ πήρε το χάλκινο μετάλλιο, που ήταν το μεγάλο φαβορί του γυναικείου Ολυμπιακού τουρνουά τένις, παρηγορήθηκε για την ήττα της στον χθεσινό ημιτελικό κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο την Παρασκευή (2/8) στο Roland-Garros νικώντας την Σλοβάκα Άνα Καρολίνα Σμιέντλοβα (Νο67 στον κόσμο) με 6-2, 6-1.

Εύκολη νίκη και χάλκινο μετάλλιο για την Ίγκα Σβίατεκ.

Νικήτρια τέσσερις φορές στο Γαλλικό Όπεν (2020, 2022, 2023, 2024), η νούμερο ένα τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη γνώρισε την Πέμπτη την πρώτη ήττα σε περισσότερα από τρία χρόνια στο παριζιάνικο χώμα, απέναντι στην Κινέζα Ζενγκ Κινβέν (Νο7) με 6-2, 7-5.

Αν και επηρεασμένη, η Σβίατεκ κατάφερε να επανακινητοποιηθεί για να κερδίσει το χάλκινο και να επεκτείνει την όμορφη οικογενειακή ιστορία με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους ο πατέρας της, Τόμας, είχε συμμετάσχει στην κωπηλασία στους Αγώνες της Σεούλ, το 1988.

Στον τελικό του γυναικείου τουρνουά θα τεθούν αντιμέτωπες η Κινέζα Ζενγκ, φιναλίστ στο Australian Open στην αρχή της χρονιάς, με την Κροάτισσα Ντόνα Βέκιτς (21η στον κόσμο) το Σάββατο.

Μια σπουδαία αναμέτρηση, που αναμένεται να χαρίσει πλούσιο θέαμα σε όσους την παρακολουθήσουν είτε από κοντά είτε από την τηλεόραση. Αμφότερες είναι σε εξαιρετική κατάσταση και παίζουν καταπληκτικό τένις. Η Κινέζα άλλωστε είναι η τενίστρια που απέκλεισε την Ίγκα Σβίατεκ και μάλιστα στα δύο σετ.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Sports in

Τερνάνα – Ολυμπιακός 0-4: Όλοι οι νέοι ήταν ωραίοι!

Εξαιρετικοί οι «νέοι» Γιάρεμτσουκ και Βέλντε, με τον Νορβηγό να σκοράρει στο 75’ – Από ένα γκολ είχαν οι πιτσιρικάδες Κουτσίδης και Παπακανέλλος - Άνοιξε το σκορ ο Ζέλσον Μαρτίνς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024