Η Ελλάδα έκανε την υπέρβαση και νίκησε 77-71 την Αυστραλία, τερμάτισε οριστικά τρίτη στον όμιλο της στο Ολυμπιακού τουρνουά, όμως ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Αυτό που χρειάζεται τώρα η επίσημη αγαπημένη είναι η Σερβία να επικρατήσει με 3+ του Νοτίου Σουδάν το βράδυ του Σαββάτου (3/8, 22:00).

Σημαντικό είναι πως η Σερβία θέλει τη νίκη για να προκριθεί ως 2η από τον 3ο όμιλο.

Οι τρίτοι των ομίλων μέχρι στιγμής:

Group A, Ελλάδα: -8
Group B, Βραζιλία: -7
Group C, Νότιο Σουδάν: -6

Σε περίπτωση τώρα που η επίσημη αγαπημένη πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, θα μάθει τον αντίπαλό της μετά από κλήρωση. Οι οκτώ ομάδες που θα συνεχίσουν στο τουρνουά, θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας ανάλογα με το ρεκόρ τους και την επιθετική τους παραγωγή στους ομίλους. Οι ομάδες του πρώτου γκρουπ θα διασταυρωθούν με το τέταρτο, ενώ αντίστοιχα οι ομάδες του δεύτερου θα διασταυρωθούν με εκείνες του τρίτου. Οι χώρες που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση δεν μπορούν να κληρωθούν αντιμέτωπες στα προημιτελικά.

Η κλήρωση για τα προημιτελικά είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί 45 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν, δηλαδή περίπου στις 00:45 ώρα Ελλάδος αύριο.