Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Παπανικολάου: «Δώσαμε απαντήσεις στους επικριτές μας»

Παπανικολάου: «Δώσαμε απαντήσεις στους επικριτές μας»

Όσα είπε ο αρχηγός της Εθνικής, Κώστας Παπανικολάου, μετά τη νίκη απέναντι στην Αυστραλία για το Ολυμπιακό Τουρνουά.

Η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά τη νίκη της απέναντι στην Αυστραλία με 77-71. Πλέον η γαλανόλευκη θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα του Σερβία-Νότιο Σουδάν για να μάθει αν θα συνεχίσει στη διοργάνωση.

Ο αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης», Κώστας Παπανικολάου, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα για την αντίδραση της Εθνικής και… απάντησε στους επικριτές.

Οι δηλώσεις του Παπανικολάου:

«Το είπαμε και χθες. Έχουμε άλλο ένα ματς, να παλέψουμε, να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Ήμασταν πάρα πολύ καλά, αλλά και πάλι στο 12ο λεπτό τα αποθέματα ενέργειάς μας λίγο έπεσαν.

Από εκεί και πέρα, παίζαμε απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, αλλά θέλαμε να κλείσουμε με μία νίκη, θέλαμε μία καλή εμφάνιση.

Σήμερα ακόμα και στους επικριτές πολλών παιδιών αυτής της ομάδας δόθηκαν απαντήσεις. Η Ελλάδα είναι για να ενώνει κι όχι για να διχάζει.

Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει τους Έλληνες κι όχι για να μας διχάζει στο αν είναι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Άρη ή αν είναι ΠΑΟΚ.

Αν είναι αυτός ή αν είναι άλλος. Όταν είμαστε όλοι μαζί, όπως είναι αυτή η ομάδα, μπορούμε να καταφέρουμε ωραία πράγματα. Περιμένουμε το αυριανό ματς να δούμε».

Για το αν ήταν η υπέρβαση αυτό το ματς: «Όχι, θεωρώ ότι σήμερα είδαμε ένα κομμάτι αυτού του επιπέδου που μπορούσαμε να παίξουμε πραγματικά. Που δεν το κάναμε στα προηγούμενα δύο.

Αυτό ήταν το μπάσκετ που θέλαμε να παίξουμε και το βγάλαμε απέναντι σε μία πάρα πολύ ποιοτική ομάδα. Κι οι τρεις ομάδες που παίξαμε ήταν πολύ ποιοτικές. Νομίζω ότι σήμερα καταφέραμε να το βγάλουμε καλύτερα από κάθε άλλη φορά».

Για το ποιο ήταν το μυστικό γι’ αυτή την ηρεμία: «Τα χαμόγελα. Μπήκαμε μέσα να απολαύσουμε το παιχνίδι. Μπήκαμε μέσα να ζήσουμε τη στιγμή και να νικήσουμε το παιχνίδι ακόμα και με έναν πόντο.

Να μην φύγουμε από αυτό το τουρνουά, ακόμα κι αν χάναμε, με σκυμμένο το κεφάλι, αλλά με ακόμα μία προσπάθεια.

Είπαμε προχθές ότι μας έδωσε κάτι ο Καναδάς, μία ευκαιρία. Τώρα δώσαμε εμείς στους εαυτούς μας άλλη μία ευκαιρία. Να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια».

Για το ποιος ήταν ο ρόλος του αρχηγού για να κυνηγήσει η ομάδα τις πιθανότητές της: «Δεν υπάρχει. Το είπα κι άλλη φορά. Αυτά τα παιδιά που έχουμε μέσα δεν χρειάζονται ούτε αρχηγούς, ούτε τίποτα.

Έχουμε έρθει, έχουμε μαζευτεί όλοι εδώ για να παλέψουμε και να δώσουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε μέσα στο παρκέ είτε είναι επιτυχημένα, είτε δεν είναι επιτυχημένα.

Η νοοτροπία είναι το πιο σημαντικό πράγμα κι από νοοτροπία αυτή η ομάδα έχει εξαιρετική και παλεύει κάθε παιχνίδι είτε χάνει, είτε κερδίζε».

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Απολαμβάνω κάθε στιγμή – Ζήτησα να είναι σημαιοφόρος ο Παπανικολάου»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τη μεγάλη νίκη της Εθνικής και την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024