Ο Πέτρος Γκαϊδατζής και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου πραγματοποίησαν ονειρική εμφάνιση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες ήταν συγκλονιστικοί, τα έδωσαν όλα στον τελικό και έφεραν το τρίτο μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς για την ελληνική αποστολή και το 5ο μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία.

Συγκλονιστικός τελικός από το ελληνικό πλήρωμα και χάλκινο μετάλλιο

Το ελληνικό πλήρωμα βρίσκονταν στην πρώτη θέση στο ξεκίνημα του αγώνα και ήταν σταθερά στην ζώνη των μεταλλίων, φτάνοντας μάλιστα μία ανάσα από το ασημένιο μετάλλιο. Συγκεκριμένα, οι δύο Έλληνες οδηγούσαν την κούρσα στα πρώτα 500 και 1000 μέτρα της διαδρομής στη συνέχεια όμως, οι Ιρλανδοί ανέβηκαν και αποσπάστηκαν από τους διώκτες τους, με την Ελλάδα να δίνει μεγάλη μάχη με την Ιταλία για το ασημένιο μετάλλιο.

Μετά από μια σπουδαία μάχη που κράτησε μέχρι το τέλος, οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής έχασαν ουσιαστικά το ασημένιο μετάλλιο για μια… κουπιά, καθώς, βρέθηκαν πίσω από τους Ιταλούς για 11 εκατοστά!

Η κατάταξη στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών

Ο απίθανος αγώνας των Γκαϊδατζή και Παπακωνσταντίνου