Ιστορία έγραψε ο Απόστολος Χρήστου κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στα 200 μέτρα ύπτιο.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε πισίνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς τα προηγούμενα, δηλαδή το 1896 αλλά και του Σπύρου Γιαννιώτη το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο έγιναν στην ανοιχτή θάλασσα.

Ο Απόστολος Χρήστου έχει κάνει… παπάδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Αυτά που έχει κάνει ο 27χρονος κολυμβητής στο Παρίσι είναι πραγματικά αδιανόητα. Ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα που δεν είναι το αγαπημένο του, καθώς είναι καλύτερος στα 100 ύπτιο.

Ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον Χρήστου και μπορεί να τον άφησε εκτός βάθρου στον τελικό των 100 μέτρων, αλλά του το ανταπέδωσε στα 200 ύπτιο. Και όχι μόνο του το έδωσε, αλλά με πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης κατέβασε την προσωπική του επίδοση κατά 1,5 ολόκληρο δευτερόλεπτο που για την κολύμβηση είναι τεράστια διαφορά, από 1:56.34 σε 1:54.82, σε έναν τελικό που από την αρχή τον πήγε στα κόκκινα και είχε μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους.

Απλώς στα τελευταία 50 μέτρα του βγήκε η κούραση και τον ξεπέρασε ο Ούγγρος νικητής με τον Χρήστου να κρεμάει τελικά στο στήθος το ασημένιο.

Με όσα έκανε ο Ολυμπιονίκης μας στην πισίνα της Defence Arena καταργεί κάθε ορθολογιστική άποψη στην κολυμβητική θεωρία. Όπως είπε και ο ίδιος μετά τον αγώνα του, αυτός προετοιμαζόταν για τα 100 ύπτιο, αλλά λόγω του μεγάλου όγκου προπόνησης μπορούσε να αντέξει και τα 200 μέτρα, χωρίς όμως να είναι αυτός ο στόχος του. Και αφού ξεπέρασε την πίκρα της 4ης θέσης στον τελικό των 100, προσπάθησε και στο διακοσάρι και βγήκε Ολυμπιονίκης!

Σίγουρα αυτό το μετάλλιο και ο τρόπος που κατακτήθηκε θα συζητιέται για πάρα πολύ καιρό στους κύκλους της ελληνικής κολύμβησης και όχι μόνο, με τον Απόστολο Χρήστου να αποδεικνύει ότι όταν έχεις ταλέντο και έχεις δουλέψει και προσπαθήσει σκληρά, τίποτα δεν μπορεί να σου σταθεί εμπόδιο!