Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών γνώρισε μία «σκληρή» ήττα από την Ιταλία με 12-8, σε έναν αγώνα που σίγουρα άξιζε πολλά περισσότερα. Και πλέον έχει μπροστά της την Κυριακή (4/8) έναν «τελικό» απέναντι στη Γαλλία για να διεκδικήσει την παρουσία της στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά των Αγώνων 2024 του Παρισιού.

Παρά τη νέα ήττα, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου δεν έδειξε να χάνει ούτε… δευτερόλεπτο την πίστη και την εμπιστοσύνη της στην ομάδα κι όπως τόνισε σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ακόμα στο χέρι της Εθνικής η πρόκριση, εφόσον παρουσιαστεί όπως πρέπει απέναντι στις Γαλλίδες.

Τι λέει για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Γαλλία

-Η εθνική ομάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ιταλία, σε ένα παιχνίδι που «στοίχισε» ψυχολογικά στα κορίτσια, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ποια είναι η δική σας άποψη για τον αγώνα;

«Σίγουρα μας στοίχισε. Όταν δεν παίζεις καλά, σου στοιχίζει. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, είναι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η ήττα. Αν είχαμε παίξει καλά και είχαμε χάσει τον αγώνα στις λεπτομέρειες, η ψυχολογία θα ήταν διαφορετική. Όμως οφείλουμε να ανασυνταχθούμε. Είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουμε δει… τρελά αποτελέσματα και στις γυναίκες και στους άνδρες και οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στην κρίσιμη στιγμή. Αλίμονο αν τα… παρατήσουμε. Θα πρέπει να παλέψουμε για να νικήσουμε τη Γαλλία…».

-Ένα ματς με τη Γαλλία που είναι πλέον «τελικός» για την Ελλάδα και, όπως εξελίσσεται η κατάσταση, χρειαζόμαστε μία νίκη για να διατηρήσουμε ζωντανές τις ελπίδες μας. Πώς το αντιμετωπίζετε εσείς αυτόν τον αγώνα;

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Γαλλία παίζει στην έδρα της και είναι μία ομάδα η οποία δουλεύει εδώ και πάρα πολύ καιρό κι έχει έναν Έλληνα προπονητή (σ.σ. Τεό Λοράντο), ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις Ελληνίδες παίκτριες. Από την άλλη πλευρά γνωρίζουμε πως είμαστε καλύτερη και πιο ποιοτική ομάδα. Και σίγουρα έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία. Θα κοιτάξουμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας. Θα συγκεντρωθούμε… Δεν θέλει δάκρυα, δεν θέλει τίποτα, συμβαίνουν αυτά. Έχουν ξαναγίνει… Στο τέλος αυτό που μετράει είναι αν έχεις προχωρήσει παρακάτω. Τίποτε άλλο».

-Είστε έτοιμες για ένα τέτοιο αποφασιστικό ματς;

«Πρέπει να είμαστε έτοιμες, δεν υπάρχει… αύριο μετά από αυτό το ματς. Το γνωρίζουμε καλά. Θα τους μιλήσω, τους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Ξέρω ότι τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα είναι πολύ μεγάλα, αλλά θα το διορθώσουμε…».