Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σαουδική Αραβία: Εξαφάνιση-θρίλερ γυναίκας που είχε διαφύγει στη Μελβούρνη – Την κακοποιούσε ο σύζυγός της

Σαουδική Αραβία: Εξαφάνιση-θρίλερ γυναίκας που είχε διαφύγει στη Μελβούρνη – Την κακοποιούσε ο σύζυγός της

Επί χρόνια ζούσε σε έναν κύκλο βίας και σεξουαλικής δουλείας, ώσπου «δραπέτευσε» για να γλιτώσει από τον κακοποιητή σύζυγό της - Μήνες μετά φέρεται να οργανώθηκε η απαγωγή της από ομάδα Σαουδαράβων

Διέφυγε από τη Σαουδική Αραβία για να γλιτώσει από τα χέρια του συζύγου της, τον οποίο αναγκάστηκε να παντρευτεί όταν ήταν ακόμη παιδί, και βρήκε καταφύγιο στη Μελβούρνη. Αλλά τα ίχνη της χάθηκαν ξαφνικά μήνες αργότερα μετά την «απόδραση» και όλοι μιλούν για απαγωγή, με την υπόθεση να έχει γίνει πρωτοσέλιδο στα μέσα ενημέρωσης.

Ο λόγος για την Λολίτα, μία νεαρή γυναίκα -ηλικίας περίπου 30 ετών- η οποία τον Μάιο του 2022 κατάφερε να διαφύγει στην Μελβούρνη και, όπως χαρακτηριστικά έλεγε σε γνωστούς της, κατάφερε να ξεφύγει από έναν κύκλο βίας και σεξουαλικής δουλείας τόσο ακραίας που την είχε οδηγήσει επανειλημμένα στο νοσοκομείο.

Η αρπαγή και τα σενάρια

Αφότου όμως βρήκε τα πατήματά της σε αυτή την πόλη της Αυστραλίας, σύμφωνα με το BBC, ξαφνικά χάθηκαν τα ίχνη της ένα χρόνο μετά, τον Μάιο του 2023, και έκτοτε γίνεται λόγος για πιθανή απαγωγή της Λολίτα, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι μία ομάδων Σαουδαράβων ανδρών την πήραν από το διαμέρισμά της, την έβαλαν σε ένα μαύρο φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, η Λολίτα φέρεται να επιβιβάστηκε σε πτήση από τη Μελβούρνη στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας τον Μάιο του 2023. Από εκεί, η δικηγόρος της Alison Battisson πιστεύει ότι επέστρεψε στη Σαουδική Αραβία όπου και κρατείται. Ωστόσο, το ακριβές μέρος ή τον αν είναι ζωντανή η Λολίτα παραμένουν άγνωστα, με την υπόθεση να έχει εξελιχθεί σε θρίλερ.

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Καμπέρα αρνήθηκε να σχολιάσει. Ωστόσο, σε δήλωσή της στο BBC, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας δήλωσε ότι «έλαβε γνώση της φερόμενης απαγωγής τον Ιούνιο και ότι άρχισε να διεξάγει άμεσες έρευνες τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας».

Η Λολίτα κατάφερε να φύγει μακριά από τον σύζυγό της που την κακοποιούσε επανειλημμένα – Τα κατάφερε, αλλά τώρα αγνοείται, ενώ μάρτυρες αναφέρουν ότι απήχθη από ομάδα ανδρών Σαουδαράβων

Οι συνήγοροί της φοβούνται ότι η υπόθεση της Λολίτα σχετίζεται με την αυξανόμενη τάση στην Αυστραλία, κατά την οποία πράκτορες άλλων χωρών παρακολουθούν, παρενοχλούν ή επιτίθενται στους ομοεθνείς τους. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει ανακηρύξει την κάθε είδους ξένη παρέμβαση ως την «σημαντικότερη απειλή» για την εθνική ασφάλεια και υποσχέθηκε την πάταξή της.

Η γνωριμία της Λολίτα και της δικηγόρου της, Alison Battisson, είχε γίνει όταν είχαν έρθει σε επαφή το 2022 με αφορμή τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το αίτημα της Λολίτα για βίζα προστασίας για άτομα που κινδυνεύουν να διωχθούν στη χώρα τους είχε προηγουμένως απορριφθεί, αλλά η Battisson τη βοηθούσε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Μιλούσαν ανοιχτά μεταξύ τους με την πρώτη να της εξηγεί όσα είχε βιώσει και όσα ήταν διατεθειμένη να κάνει για να μην επιστρέψει ξανά στη Σαουδική Αραβία, και δη στον κακοποιητή συζυγό της. «Ήταν αποφασισμένη ότι αυτή ήταν η ώρα της» είχε πει η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Battisson.

Η τελευταία συνομιλία – Το ύποπτο μήνυμα που δεν θύμιζε την Λολίτα

Η συνομιλία τους όμως διεκόπη ξαφνικά και μάλιστα ο τρόπος που έγινε ήταν παράξενος. «Έλαβα ένα μήνυμα από τη Λολίτα που ήταν σε πολύ πιο επίσημη γλώσσα από ό,τι χρησιμοποιούσε εκείνη και ρωτούσε πληροφορίες για το ποια είναι η κατάσταση της βίζας της. Πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα ήταν στην πραγματικότητα από τους ανθρώπους που είχαν αρπάξει τη Λολίτα» τόνισε η Battisson μιλώντας στο BBC.

Θεωρεί ότι προσπαθούσαν να βρουν αν η Λολίτα είχε μόνιμη βίζα, η οποία θα της έδινε το δικαίωμα να ζητήσει προξενική βοήθεια από την Αυστραλία πίσω στη Σαουδική Αραβία.

Έκτοτε δεν ξαναμίλησαν και η Battisson κατάλαβε ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά». Έπειτα πληροφορήθηκε από μάρτυρες για την απαγωγή της Λολίτα.

Τους τελευταίους μήνες ξεκίνησαν να γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της Λολίτα, η οποία όμως παραμένει άφαντη. Σύμφωνα με το BBC, την υπόθεση εξαφάνισής της έχει αναλάβει η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, η οποία «έλαβε γνώση της φερόμενης απαγωγής τον Ιούνιο και ότι άρχισε να διεξάγει άμεσες έρευνες».

Sports in

Αυστραλία – Ελλάδα 71-77: «Ατσάλινη» η γαλανόλευκη, πήρε τη ματσάρα και… περιμένει (vid)

Η Εθνική ομάδα επικράτησε της Αυστραλίας με 77-71 και περιμένει να δει εάν θα προκριθεί στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024