Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα που σκοτώθηκε στη Γάζα ήταν «μέλος της Χαμάς»

Ισραήλ: Ο δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα που σκοτώθηκε στη Γάζα ήταν «μέλος της Χαμάς»

Το Ισραήλ κατηγόρησε τον νεκρό δημοσιογράφο του Al Jazeera ως μέλος της Χαμάς και πως εκπαίδευε Παλαιστίνιους στην βιντεοσκόπηση και επεξεργασία βίντεο.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν χθες Πέμπτη το βράδυ δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα του Κατάρ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας αυτή την εβδομάδα, πως ήταν «τρομοκράτης», μέλος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

«Η πολεμική αεροπορία εξάλειψε τον Ισμαήλ αλ Γκουλ, μέλος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς», «τρομοκράτη» ο οποίος «συμμετείχε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε κοινή ανακοίνωση του στρατού και της Σιν Μπετ, υπηρεσίας κατασκοπείας του Ισραήλ.

«Στο πλαίσιο του ρόλου του στον στρατιωτικό βραχίονα (της Χαμάς), ο αλ Γκουλ εμπλεκόταν ενεργά στην μαγνητοσκόπηση και τη διασπορά περιεχομένου για τις επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών στρατευμάτων», ενώ τον κατηγορούν πως εκπαίδευε Παλαιστινίους στο να καταγράφουν και να επεξεργάζονται βίντεο.

Το Αλ Τζαζίρα καταδίκασε προχθές Τετάρτη τον θάνατο δυο δημοσιογράφων του σε ισραηλινό βομβαρδισμό στον παλαιστινιακό θύλακο, συμπεριλαμβανομένου του Ισμαήλ αλ Γκουλ, καταγγέλλοντας την «εν ψυχρώ» και «στοχευμένη δολοφονία» τους.

Το έγκλημα του; Η καταγραφή του πολέμου

Από το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου, το Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ασταμάτητα πληροφορίες από το πεδίο για τις συνέπειες των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον θύλακο. Το γραφείο του στη Γάζα έχει βομβαρδιστεί και άλλοι δυο ανταποκριτές του έχουν σκοτωθεί. Στόχο αποτελούν και τα μέλη των οικογενειών τους.

Για χρόνια, οι αρχές του Ισραήλ καταφέρονται δημόσια εναντίον της κάλυψης της επικαιρότητας στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη από το δίκτυο του Κατάρ. Ισραηλινό δικαστήριο επιβεβαίωσε τον Ιούνιο πως παρέτεινε την ισχύ της απόφασης να απαγορευτεί η μετάδοση του περιεχομένου του δικτύου στην επικράτεια της χώρας, που είχε επιβληθεί αρχικά τον Μάιο.

Ο Ουάλιντ αλ Ομάρι, ο επικεφαλής του γραφείου του Αλ Τζαζίρα στην Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη, χαρακτήρισε «την ανακοίνωση του στρατού και της ισραηλινής κατασκοπείας» σύμφωνα με την οποία ο Ισμαήλ αλ Γκουλ ήταν μέλος επίλεκτης δύναμης της Χαμάς «απολύτως ψευδή».

«Το Αλ Τζαζίρα απορρίπτει αυτές τις κατηγορίες, αυτά τα ψέματα» που θεωρεί «πρόστυχη προσπάθεια να δικαιολογηθεί η στοχοποίηση δημοσιογράφων στη Γάζα, όπου (σ.σ. οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) έχουν σκοτώσει 165 δημοσιογράφους και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, άνδρες και γυναίκες, από την έναρξη του πολέμου», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, η κατηγορία αυτή, συνιστά ταυτόχρονα και ομολογία πως για έναν «στόχο», ακόμα και αν στο μυαλό του στρατού ήταν «νόμιμος» πέθαναν μαζί του πολλοί αθώοι στο ίδιο χτύπημα. To τελευταίο του ρεπορτάζ (μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον υποτιτλισμό του βίντεο) αφορούσε τις αντιδράσεις των κατοίκων της Γάζας, για την δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, έξω από το σπίτι του στη Γάζα.

Sports in

Βούρκωσε ο Χρήστου στην απονομή του μεταλλίου (vid+pics)

Ο Απόστολος Χρήστου λύγισε και βούρκωσε τη στιγμή της απονομής του ασημένιου μεταλλίου που κατέκτησε στα 200μ. ύπτιο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024