Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη ο πρώην Μουφτής της Ιερουσαλήμ για την επιμνημόσυνη δέηση που έκανε για τον Χανίγια

Συνελήφθη ο πρώην Μουφτής της Ιερουσαλήμ για την επιμνημόσυνη δέηση που έκανε για τον Χανίγια

Ηγήθηκε της προσευχής της Παρασκευής μετά την οποία μνημόνευσε τον Χανίγια - «Οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ προσεύχονται στον Θεό να ελεήσει τον μάρτυρα. Ζητάμε να λάβει συμπόνια και παράδεισο»

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε σήμερα (2/8) τον ιεροκήρυκα του τεμένους αλ ‘Ακσα, πρώην Μουφτή της Ιερουσαλήμ, σεΐχη Εκρίμα Σαϊντ Σάμπρι, που ηγήθηκε της προσευχής της Παρασκευής μετά την οποία μνημόνευσε τον δολοφονηθέντα ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Η αστυνομία τόνισε ότι ο Σάμπρι συνελήφθη ως ύποπτος για υποκίνηση και υποστήριξη της τρομοκρατίας και ανακρίνεται.

Το γραφείο της εισαγγελέως ενέκρινε τη διενέργεια έρευνας.

«Ο Εκρίμα έχει άδεια μόνιμης παραμονής στο Ισραήλ, κάτι που δεν τον εμπόδισε να υποκινεί εναντίον της χώρας, να ενθαρρύνει τον αντισημιτισμό και να διαπράττει σοβαρά κακουργήματα κατά της ασφάλειας για χρόνια»

Στο κήρυγμά του, ο Σάμπρι είπε: «οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ προσεύχονται στον Θεό να ελεήσει τον μάρτυρα. Ζητάμε να λάβει συμπόνια και παράδεισο».

Νωρίτερα σήμερα, ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών Μοσέ Αρμπέλ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ανακαλέσει την άδεια παραμονής του εν λόγω ιεροκήρυκα, εξαιτίας της επιμνημόσυνης δέησης που έκανε στο τέμενος αλ ‘Ακσα για τον δολοφονηθέντα ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Σε επιστολή που έστειλε στην γενική εισαγγελέα Γκάλι Μπαχαράβ-Μιάρα, ο Αρμπέλ, στην επιχειρηματολογία του τονίζει ότι ο ιεροκήρυκας, σεΐχης Εκρίμα Σαϊντ Σάμπρι διέπραξε κακουργήματα που αφορούν την ασφάλεια και τη διάρρηξη εμπιστοσύνης.

«Ο Εκρίμα έχει άδεια μόνιμης παραμονής στο Ισραήλ, κάτι που δεν τον εμπόδισε να υποκινεί εναντίον της χώρας, να ενθαρρύνει τον αντισημιτισμό και να διαπράττει σοβαρά κακουργήματα κατά της ασφάλειας για χρόνια», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο νόμος εισόδου στο Ισραήλ επιτρέπει στον Αρμπέλ να ανακαλεί άδειες παραμονής για πράξεις παραβίασης της εμπιστοσύνης, όπως η διάπραξη, η υποκίνηση ή η υποβοήθηση τρομοκρατικών ενεργειών και άλλα εγκλήματα κατά της ασφάλειας, χωρίς δικαστική καταδίκη – και ο Αρμπέλ ζήτησε την υποστήριξη του νομικού συμβούλου για τη διαδικασία.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά το κήρυγμα στο τέμενος αλ ‘Ακσα με δοξασία για τον Χανίγια.

Ο σεΐχης Εκρίμα Σαΐντ Σάμπρι, πρώην Μουφτής της Ιερουσαλήμ, ηγήθηκε της προσευχής για τον Χανίγια.

Sports in

Αυστραλία – Ελλάδα 71-77: «Ατσάλινη» η γαλανόλευκη, πήρε τη ματσάρα και… περιμένει (vid)

Η Εθνική ομάδα επικράτησε της Αυστραλίας με 77-71 και περιμένει να δει εάν θα προκριθεί στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024