Το μέτωπο της Υεμένης, υπό την ηγεσία του Σαγιέντ Αμπντούλ Μαλίκ Αλ Χούθι τονίζει πως είναι έτοιμο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εκδίκηση της δολοφονίας του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και του ηγέτη της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ. Μάλιστα η επίθεση σύμφωνα με τα μέσα της Υεμένης, αναμένεται να είναι στα πλαίσια της 14ης Απριλίου, με ομοβροντία πυρών κατά του Ισραήλ, ώστε να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν όλοι οι πύραυλοι και τα drones. 

Σε βιντεοσκοπημένο μήνημά του ο Σαγιέντ Αλ Χούθι αναφέρει πως «οι δυνάμεις της αντίστασης είναι έτοιμες να απαντήσουν με τρόπο αντάξιο της θυσίας των μαρτύρων τους, είτε μέσω ενός ολοκληρωμένου πολέμου για την εξάλειψη της σιωνιστικής οντότητας είτε επιβάλλοντας νέες πραγματικότητες σε αυτόν τον εγκληματικό εχθρό και τους Αμερικανούς συμμάχους του».

Σχολίασε πως οι  δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και του «εξέχοντος ηγέτη των τζιχαντιστών Φουάντ Σούκρ άνοιξε το κουτί της Πανδώρας» για το Ισραήλ, το οποίο «θα αντιμετωπίσει σοβαρές επιπτώσεις. Αυτή η πράξη θα ενισχύσει μόνο την αποφασιστικότητα της αντίστασης και των υποστηρικτών τους, αποτρέποντας τους ηγέτες της επίθεσης να πιστεύουν ότι μπορούν να εκφοβίσουν την αντίσταση χωρίς να αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες».

Ανέφερε πως οι δυνάμεις της αντίστασης και οι υποστηρικτές τους δεν θα υποχωρήσουν και πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, με κάθε ενέργεια του εχθρού εναντίον της παλαιστινιακής υπόθεσης να τον φέρνει πιο κοντά στη δική του πτώση παρά στην επίτευξη της νίκης. Χθες το βράδυ, ο αλ-ΧούΘι υποσχέθηκε στρατιωτικά αντίποινα κατά του Ισραήλ , υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη αποφασιστικότητα και ετοιμότητα των μετώπων αντίστασης να απαντήσουν δυναμικά.

Κάτοικοι της Υεμένης με τα όπλα στα χέρια και τις εικόνες των Χούθι, ορκίζονται να πολεμήσουν.

Θα συνεργαστούμε πλήρως με τον Άξονα της Τζιχάντ και Αντίστασης

Ο ηγέτης των Χούθι δήλωσε ότι η Υεμένη «θα συνεργαστεί πλήρως με τον Άξονα Τζιχάντ και Αντίστασης για να εκδικηθεί τους μάρτυρες και να αντιμετωπίσει τις αδικίες που αντιμετωπίζει ο παλαιστινιακός λαός». Πρόκειται για μια από τις σπάνιες φορές που ο Αλ Χούθι κάνει χρήση του όρου «Τζιχάντ» ή ιερού πολέμου. Ο Αλ Χούθι σημείωσε ότι η εμπλοκή του Ισραήλ στη δολοφονία του Χανίγια έχει κλιμακώσει τη σύγκρουση σε ένα ευρύτερο και πιο σοβαρό επίπεδο, με σοβαρές επιπτώσεις για τον εχθρό.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης έχουν αυξήσει το επίπεδο συναγερμού τους στον υψηλότερο βαθμό, προετοιμάζοντας μια σημαντική στρατιωτική επιχείρηση στο πλαίσιο των προσπαθειών του άξονα αντίστασης. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στη Σαναά που μίλησαν στη λιβανέζικη εφημερίδα «Al-Akhbar», η απάντηση θα περιλαμβάνει «όχι μόνο τις δυνάμεις της Υεμένης αλλά και συντονισμό με τα κινήματα αντίστασης του Λιβάνου, του Ιράκ και της Παλαιστίνης».

Οι πηγές ανέφεραν ότι τα αντίποινα θα υπερβούν τις αμυντικές δυνατότητες του Ισραήλ και «θα προκαλέσουν τα όρια τόσο της οντότητας όσο και της Ουάσιγκτον». Σε απάντηση, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει αναπτύξει τα θωρηκτά USS Wasp, USS Oak Hill και USS New York, μαζί με 2.500 στρατιώτες, στην ανατολική Μεσόγειο για να υποστηρίξουν το Ισραήλ.

Οι πηγές του επίσημου καναλιού των Χούθι ανέφεραν πως η αμερικανική ναυτική και χερσαία στρατιωτική παρουσία θα βρεθεί στο στόχαστρο του Άξονα της Αντίστασης. Θεώρησαν ότι «οι Ισραηλινές επιθέσεις που στόχευσαν τα νότια προάστια της Βηρυτού, το Ιράκ και το Ιράν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών απαιτούν μια ευρεία συντονισμένη απάντηση, η οποία συντονίζεται, και η οντότητα πρέπει να αναλάβει τις συνέπειες αυτών των ναζιστικών εγκλημάτων».

Χούθι όλων των ηλικιών δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν τα όπλα προς υποστήριξη της Παλαιστίνης στην πρωτεύουσα Σαναά.

Τι δήλωσαν ο Ιρανός πρόεδρος, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και η Χεζμπολάχ

Ο Ιρανός πρόεδρος Masoud Pezeshkian υποσχέθηκε να υπερασπιστεί την ακεραιότητα του Ιράν και να κάνει τους εισβολείς να μετανιώσουν για τις πράξεις τους. Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι η δολοφονία θα προκαλέσει μια σκληρή και επώδυνη απάντηση από το Ιράν και τον Άξονα Αντίστασης, χαρακτηρίζοντας την πράξη ως παραβίαση των διεθνών νόμων και κανόνων.

Ο σεΐχης Αλί Αλ Τζαμπέρ, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, ορκίστηκε ότι το αίμα του Ισμαήλ Χανίγια, του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, δεν θα εκδικηθεί μάταια. Διαβεβαίωσε ότι θα ακολουθήσει μια «σκληρή και οδυνηρή απάντηση στη δολοφονία».

Ο Αλ Τζαμπέρ χαρακτήρισε τη δολοφονία ως «επικίνδυνη εξέλιξη», η οποία συνέβη λίγο μετά την πρόσφατη επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον. Προειδοποίησε ότι το γεγονός αυτό θα μπορούσε δυνητικά να πυροδοτήσει μια μεγάλης κλίμακας περιφερειακή σύγκρουση.