Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου (03/08) επιχείρηση διάσωσης στον Κορινθιακό Κόλπο, καθώς ιστιοφόρο σκάφος πλέει ακυβέρνητο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο ιστιοπλοϊκό σκάφος επέβαιναν έξι άτομα, μεταξύ αυτών και ο καπετάνιος, ο οποίος, σύμφωνα με αναφορές, παρασύρθηκε από το κύμα και αγνοείται. Έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του.

Η μηχανή, τα πανιά και ο δυνατός αέρας

Όπως αναφέρει ο Alpha, έσβησε η μηχανή και ο καπετάνιος άνοιξε τα πανιά του σκάφους, με αποτέλεσμα –λόγω του αέρα– να τον παρασύρουν και να εξαφανιστεί στο νερό.

Στην ευρύτερη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ, ενώ κανένας από τους υπόλοιπους επιβάτες δεν ξέρει να χειρίζεται το σκάφος με συνέπεια να πλέει ακυβέρνητο στον Κορινθιακό Κόλπο.

Οι υπόλοιποι πέντε επιβάτες παραμένουν στο σκάφος, το οποίο πλέει ακυβέρνητο

Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος με δύο σκάφη και ιδιώτες με δικά τους σκάφη, για να συνδράμουν στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης.

Μάλιστα, έχει ζητηθεί και η συμβολή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς ο καπετάνιος του ιστιοφόρου δεν έχει δώσει σημάδια ζωής μέχρι στιγμής.