Αυξάνεται μέρα με τη μέρα η κίνηση στα λιμάνια της χώρας, καθώς οι αδειούχοι του Αυγούστου ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ενδεικτικό της κατάστασης τα 145 δρομολόγια αναχωρήσεων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, χθες, σήμερα και αύριο, Κυριακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τον Ιούνιο και τον Ιούλιο που η πλειοψηφία των επιβατών στα πλοία ήταν τουρίστες, τώρα τον Αύγουστο πρωταγωνιστούν οι ντόπιοι.

Δείτε εικόνα από το λιμάνι του Πειραιά:

Η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου ξεκίνησε – Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια from Orange Press Agency on Vimeo.

Δρομολόγια από νωρίς το πρωί

Σήμερα, Σάββατο, είχαν προγραμματιστεί 26 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αργοσαρωνικό και Κρήτη, με το πρώτο να αναχωρεί στις 6.45 για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη και Αστυπάλαια και το τελευταίο να είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει λίγο πριν τα μεσάνχυτα, στις 23.55, για Κατάπολα, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο.

Χθες αναχώρησαν 26 δρομολόγια από τον Πειραιά, ενώ ομοίως 26 θα «φύγουν» και αύριο.

Συνωστισμός και στη Ραφήνα

Την ίδια στιγμή, εχθές, από τη Ραφήνα αναχώρησαν 13 δρομολόγια με προορισμό την Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, την Άνδρο και το Μαρμάρι, ενώ σήμερα θα γίνουν 12 για τους ίδιους προορισμούς.

Την Κυριακή από τη Ραφήνα θα φύγουν 13 δρομολόγια, με το πρώτο να φεύγει στις 7.20 (Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Θήρα) και το τελευταίο στις 22.20 για το Μαρμάρι.

Λαύριο

Στο μεταξύ, από το λιμάνι του Λαυρίου χθες, Παρασκευή, είχαν προγραμματιστεί 8 δρομολόγια, προς Κέα, Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο και Κάρυστο. Σήμερα θα αναχωρήσουν 11 δρομολόγια από το Λαύριο, ενώ την Κυριακή θα γίνουν 10 δρομολόγια, προς τους ίδιους προορισμούς.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, οι πληρότητες στα πλοία που αναχωρούν είναι μεγάλες, ωστόσο η επιβατική κίνηση αναμένεται να αυξηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.