Σοκάρει το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας – Την κρατούσε αιχμάλωτη και τη βίαζε τρεις εβδομάδες
Μια 32χρονη κατήγγειλε ότι ο σύντροφός της δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι, τη χτυπούσε και τη βίαζε - Αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. ο 32χρονος
Τον εφιάλτη από τα χέρια του συντρόφου της έζησε μια 32χρονη γυναίκα στο Διδυμότειχο, η οποία κατάφερε να φτάσει στο αστυνομικό τμήμα και να καταγγείλει το μαρτύριο που βίωσε.
Ειδικότερα, την Παρασκευή, η 32χρονη γυναίκα ανέφερε στους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου ότι ο 32χρονος σύντροφός της την κρατούσε χωρίς τη θέλησή της στο σπίτι του, όπου τη χτυπούσε και τη βίαζε.
Μάλιστα, όπως ανέφερε η κοπέλα οι αρρωστημένες πράξεις του 32χρονου ξεκίνησαν στις 10 Ιουλίου και συνεχίστηκαν μέχρι λίγες ώρες προτού η γυναίκα πει στους αστυνομικούς όσα βίωνε.
Η άτυχη 32χρονη μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, καθώς έφερε εμφανή τραύματα, αλλά και για να υποβληθεί σε εξετάσεις, με τους γιατρούς να αποφασίζουν να την κρατήσουν για νοσηλεία.
Ωστόσο, δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση στους αστυνομικούς, λόγω έλλειψης ψυχολόγου. Παράλληλα έχει δοθεί ήδη εντολή για ιατροδικαστική εξέταση.
Εξαφανίστηκε ο 32χρονος
Οι αστυνομικοί πήγαν στην οικία που διέμενε ο 32χρονος σύντροφος της κοπέλας, όπου και την κρατούσε αιχμάλωτη, όμως δεν τον εντόπισαν.
Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη βία, βιασμό και ενδοοικογενειακή βία, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Αύξηση των περιστατικών βίας
Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται στη χώρα μας έξαρση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πάνω από 200 άτομα – γυναίκες και άνδρες – έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους το panic button.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα ακραία περιστατικά βίας που έρχονται στη δημοσιότητα, είτε πρόκειται για γυναικοκτονίες είτε για άγριους ξυλοδαρμούς.
«Είναι περισσότερα από 200 τα άτομα που το έχουν εγκαταστήσει ενώ πάνω από 100 το έχουν πατήσει. Η εγκατάσταση γίνεται εντός της αστυνομικής υπηρεσίας και μέσω του panic button μπορούμε να εντοπίσουμε τα θύματα όπου και αν βρίσκονται. Τα safe houses είναι περισσότερα από 20 στην χώρα, όπου είναι δομές που φυλάσσονται από την Αστυνομία» τόνισε πρόσφατα η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.
«Μπορεί να ανήκουν στην Αστυνομία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή στην Εκκλησία. Κάθε θύμα μένει μόνο του σε αυτές τις δομές, αλλά μπορούν να φιλοξενηθούν και τα παιδιά της οικογένειας. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πέντε παιδιά που μένουν σε safe houses μαζί με τις μητέρες τους. Η Αστυνομία είναι αυτή που κάνει την ερώτηση στο θύμα εξ αρχής και εκείνο αποφασίζει αν τα παιδιά θέλει να μείνουν κι αυτά στη δομή».
- LIVE: Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα
- Ο Τιμοτέ Σαλαμέ ως Μπομπ Ντίλαν: Όσα έγραψαν οι κριτικοί για την ερμηνεία του ηθοποιού
- Megasports: Επιστροφή με ντέρμπι
- LIVE: Ολυμπιακός – Μπασκόνια
- ΗΠΑ: Αποσύρεται από υποψήφιος υπουργός Δικαιοσύνης ο Ματ Γκετς
- Αυτός είναι o ρωσικός πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ουκρανία [Video]