Ο νέος Τερματικός Σταθμός (Terminal 6) στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι της Νέας Υόρκης θα φιλοξενήσει έργα τέχνης 18 καλλιτεχνών.

Η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ και η JFK Millennium Partners (JMP), η εταιρεία που επιλέχθηκε να κατασκευάσει και να λειτουργήσει τον Τερματικό Σταθμό 6 (T6) 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Διεθνές Αεροδρόμιο ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ανέθεσαν στους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τα έργα που θα είναι έτοιμα όταν ανοίξουν οι πρώτες πύλες του, το 2026.

Ο νέος, ντιζαϊνάτος Τερματικός Σταθμός

«Οι τοίχοι, τα δάπεδα, οι οροφές θα εμπλουτιστούν με αρχιτεκτονικά ενσωματωμένα έργα των πιο εξαίρετων καλλιτεχνών της εποχής μας» δήλωσε ο Νίκολας Μπομ, καλλιτεχνικός και εκτελεστικός διευθυντής του Public Art Fund, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού αφιερωμένου στην τέχνη σε δημόσιους χώρους που θα ηγηθεί του προγράμματος τέχνης.

Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες, δέκα από τους οποίους είναι από την πόλη της Νέας Υόρκης, θα αιχμαλωτίσουν το πνεύμα της μητρόπολης με διάφορα έργα που θα ενσωματωθούν στον Τερματικό Σταθμό, γλυπτά, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, επιτοίχια έργα και γυάλινα μωσαϊκά δαπέδου θα δημιουργήσουν μια μοναδική αίσθηση Νέας Υόρκης στην πόλη.

Ποιοι καλλιτέχνες συμμτέχουν

Ο νέος Τερματικός Σταθμός 6, ο οποίος θα λειτουργήσει πλήρως έως το 2028 αποτελεί βασικό στοιχείο της αναμόρφωσης του αεροδρομίου JFK ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Αρχή Λιμένων σε μια πύλη παγκόσμιας κλάσης, με δύο νέους Τερματικούς Σταθμούς, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό δύο Τερματικών Σταθμών, ένα νέο επίγειο κέντρο μεταφορών και ένα εντελώς νέο απλοποιημένο οδικό δίκτυο.

Η δημόσια τέχνη που εμπνέει αποτελεί ουσιαστικό μέρος της στρατηγικής μας για τη δημιουργία αεροδρομίων παγκόσμιας κλάσης που γίνονται προορισμοί από μόνα τους, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρχής Λιμενων, Ρικ Κότον, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα δημιουργήσουν έργα είναι οι Μπάρμπαρα Κρούγκερ, Τερεσίτα Φερνάντες, Νίνα Σανέλ Άμπνεϊ και Τσαρλς Γκέινς.