Αν και το ταξίδι στους αιθέρες είναι συναρπαστικό, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και πάντα εύκολο. Ίσως, και ο ανθρώπινος νους να μην μπορεί να χωρέσει -σε απόλυτο βαθμό- ότι πετάμε με 800 χλμ. την ώρα στον ουρανό, κλεισμένοι σε έναν μεταλλικό σωλήνα. Αποτέλεσμα είναι, ακόμα και κάποια αναμενόμενα κενά αέρος κατά την πτήση να προκαλούν, πολλές φορές, αναστάτωση και φόβο. Η ευχή, λοιπόν, «Safe travels», που σημαίνει κατά λέξη «Ασφαλή ταξίδια», στον αέρα αποκτά καθολική και ουσιαστική σημασία. Ωστόσο, όταν σχεδιάζουμε ένα ταξίδι, το μόνο πράγμα για το οποίο θέλουμε να είμαστε σίγουροι και να μην χρειάζεται να ερευνούμε είναι, αδιαμφισβήτητα, η ασφάλεια του αεροσκάφους. Γι’ αυτό, η λίστα του Airline Ratings με τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2024, η οποία και βασίζεται σε κριτήρια και δεδομένα, είναι ένα αξιόλογο εργαλείο για ανήσυχους ταξιδιώτες.

Οι αεροπορικοί εμπειρογνώμονες του ιστότοπου συγκρίνουν τα διαπιστευτήρια ασφαλείας περίπου 400 αεροπορικών εταιρειών, με βάση 11 κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών περιστατικών ασφαλείας, πρόσφατων θανατηφόρων ατυχημάτων, ελέγχων από τις αρχές διακυβέρνησης της αεροπορίας, ηλικίας του στόλου και εκπαίδευσης πιλότων. Μελετήστε τα παρακάτω αποτελέσματα και με εμπιστοσύνη και σιγουριά, ξεκινήστε να σχεδιάζετε μια χρονιά πολυταξιδεμένη.

Η Air New Zealand ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο


Η Air New Zealand βρίσκεται στην κορυφή για το 2024, ως η ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Οι επιμελητές του Airline Ratings αναφέρουν ότι, η προσήλωση της εταιρείας στην ασφάλεια είναι υποδειγματική. Άλλωστε, η αεροπορική της Νέας Ζηλανδίας δοκιμάζεται στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες. Επιπλέον το αεροδρόμιο Wellington αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο σε σχέση με τους ισχυρούς ανέμους, ενώ το Queenstown απαιτεί εξαιρετικές ικανότητες πλοήγησης. Τέλος, οι πιλότοι της Air New Zealand ξεχωρίζουν για τις επιδεξιότητές τους.

Οι 25 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

Μεταξύ των ασφαλέστερων αεροπορικών στον κόσμο βρίσκονται τρεις αεροπορικές εταιρείες από τη Μέση Ανατολή (Etihad Airways, Qatar Airways, Emirates). Βέβαια, εάν τα επερχόμενα ταξίδια σας πραγματοποιηθούν με κάποιες εταιρείες που δεν θα δείτε στη λίστα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι τελευταίες δεν παρέχουν ασφάλεια. Αντιθέτως, οι επιμελητές του Airline Ratings αναφέρουν ότι οι διαφορές είναι πολύ μικρές και πως ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Μάλιστα, φέτος ο κατάλογος επεκτάθηκε στις 25 αεροπορικές αντί για 20 λόγω της υψηλής ποιότητας.

1. Air New Zealand
2. Qantas
3. Virgin Australia
4. Etihad Airways
5. Qatar Airways
6. Emirates
7. All Nippon Airways
8. Finnair
9. Cathay Pacific Airways
10. Alaska Airlines
11. SAS
12. Korean Air
13. Singapore Airlines
14. EVA Air
15. British Airways
16. Turkish Airlines
17. TAP Air Portugal
18. Lufthansa/Swiss Group
19. KLM
20. Japan Airlines
21. Hawaiian Airlines
22. American Airlines
23. Air France
24. Air Canada Group
15. United Airlines

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους

View this post on Instagram

A post shared by Jetstar Asia (@jetstarasia)


Η έκθεση του Airline Ratings παρουσίασε, επίσης, μια λίστα με τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους σε όλο τον κόσμο για το 2024. Πρόκειται για εταιρείες που συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά ασφαλείας και χαμηλά περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια. Και σε αυτή την περίπτωση, τρεις από τις εταιρείες χαμηλού κόστους λειτουργούν στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων της Wizz Air, της flydubai και της Air Arabia. Ωστόσο, την κορυφή κατέκτησε ο όμιλος Jetstar της Αυστραλίας.

1. Jetstar
2. EasyJet
3. Ryanair
4. Wizz Air
5. Norwegian
6. Frontier
7. Vueling
8. Vietjet
9. Southwest
10. Volaris
11. Flydubai
12. AirAsia Group
13. Cebu Pacific
14. Sun Country
15. Spirit
16. Westjet
17. JetBlue
18. Air Arabia
19. Indigo
20. Eurowings

Πηγή: diakopes.gr