Πόσες φορές σας έχει τύχει να βγείτε από τη θάλασσα ή την πισίνα και γυρνώντας σπίτι να νιώθετε τα μαλλιά σας ξηρά, ταλαιπωρημένα και μπερδεμένα; Η φθορά τούς έχει χτυπήσει την πόρτα, αλλά υπάρχει τρόπος να τα σώσετε μετά τις βουτιές σας. Εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών και υιοθετήστε τις παρακάτω συμβουλές, για να αποκτήσετε τα τελειότερα beach hair!

Η προετοιμασία είναι το κλειδί

Το θαλασσινό νερό, το χλώριο και οι ακτίνες UV απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά, «ανασηκώνουν» την εξωτερική επιφάνεια της τρίχας, την κάνουν τραχιά και άγρια. Επίσης, οι περισσότερες φθορές στα μαλλιά δημιουργούνται από το γεγονός ότι μπαίνουν όταν είναι στεγνά απευθείας στο νερό της πισίνας ή της θάλασσας που τα ταλαιπωρεί. Γι’ αυτόν τον λόγο, εάν θέλετε τα τέλεια beach hair, αλλά χωρίς τις δυσάρεστες συνέπειες του θαλασσινού ή χλωριωμένου νερού, καλό είναι να πάρετε κάποια προληπτικά μέτρα πριν την πολυπόθητη βουτιά σας. Ξεκινήστε βρέχοντας τα μαλλιά σας με κανονικό νερό – ο λόγος; όταν μπείτε στη θάλασσα ή την πισίνα με ήδη βρεγμένα μαλλιά, τότε θα απορροφήσουν λιγότερο αλάτι ή χλώριο αντίστοιχα κι έτσι η ζημιά θα είναι μικρότερη.

Επίσης, όποια κι αν είναι η υφή των μαλλιών σας, εφαρμόστε ένα έλαιο μαλλιών ή leave-in conditioner από τη μέση μέχρι τις άκρες όταν είναι να μπείτε στη θάλασσα. Μόλις βγείτε, ξεπλύνετε πολύ καλά τα μαλλιά σας με δροσερό, φρέσκο ​​νερό. Αυτό θα «ισιώσει» την επιδερμίδα της τρίχας, κάνοντάς τη να δείχνει αμέσως πιο λεία και λαμπερή. Οι hairstylists, επίσης, προτείνουν να κάνετε έναν βαθύ καθαρισμό κάθε εβδομάδα με ένα καθαριστικό σαμπουάν (clarifying shampoo), ακολουθούμενο από ένα deep conditioner ή μάσκα μαλλιών για θρέψη από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.

Η σωστή περιποίηση μετά τη βουτιά

Ο απλούστερος τρόπος για να εξασφαλίσετε τέλεια μαλλιά μετά την παραλία ή την πισίνα είναι να τα διατηρήσετε υγρά και να δημιουργήσετε ένα υπέροχο wet look, το απόλυτο χτένισμα του καλοκαιριού. Εάν έχετε φυσικά σπαστά ή σγουρά μαλλιά, εφαρμόστε ένα ενυδατικό έλαιο για να τούς χαρίσετε σούπερ λάμψη. Εάν, από την άλλη, έχετε φυσικά ίσια μαλλιά, ψεκάστε ένα σπρέι για υφή (texturizing spray) από τη μέση έως τις άκρες.

Επιπλέον, αποφύγετε τα σπρέι με θαλασσινό αλάτι, καθώς τα μαλλιά σας θα έχουν ήδη πολλή ποσότητα αλατιού πάνω τους εάν έχετε μπει στη θάλασσα. Αντ’ αυτού, επιλέξτε ένα αντηλιακό σπρέι μαλλιών, για να τα προστατεύσετε από την υπεριώδη ακτινοβολία -προτιμήστε το οπωσδήποτε εάν είναι βαμμένα τα μαλλιά σας, αφού ο ήλιος μπορεί να ξεθωριάσει γρηγορότερα το χρώμα τους. Μόλις αρχίσουν να στεγνώνουν, ψεκάστε ένα ξηρό σαμπουάν στις ρίζες και περιορίστε το φριζάρισμα με ένα σπρέι κατά της υγρασίας (anti-humidity spray).

Δημιουργήστε «προστατευτικά» χτενίσματα

Τα φυσικά σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι πιο ξηρά, οπότε εάν περνάτε πολύ χρόνο στην πισίνα ή στην παραλία, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ένα χτένισμα που θα τα προστατεύσει από τους «σκληρούς» περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV, η υγρασία, το θαλασσινό αλάτι και το χλώριο. Εφαρμόστε ένα leave-in conditioner σε βρεγμένα μαλλιά κι έπειτα δημιουργήστε μία ή δύο πλεξούδες. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα πιάσετε σε μια ψηλή αλογοουρά. Απλώστε, τέλος, ένα έλαιο μαλλιών στις άκρες για έξτρα ενυδάτωση.

Πηγή: Grace