Σάββατο 03 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Νέα επίθεση Ανδρουλάκη σε ΝΔ και Αυγενάκη για ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ

Νέα επίθεση Ανδρουλάκη σε ΝΔ και Αυγενάκη για ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε σφοδρή κριτική στην αδυναμία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου

Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου επισκέφτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (3/8) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο Δημήτρη Καπούνη και το Διοικητικό Συμβούλιο για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

«Οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις μειώνονται ραγδαία καθώς το κόστος παραγωγής είναι στα ύψη και η λειψυδρία αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα, καθώς πολλά έργα άρδευσης παραμένουν ημιτελή», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η απολιγνιτοποίηση γίνεται μπίζνα της εγχώριας ολιγαρχίας και είναι ελάχιστες οι δυνατότητες αγρότες, κτηνοτρόφοι, μεταποιητές, συνεταιρισμοί να λάβουν κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης σε πάρκα ανανεώσιμων πηγών, ώστε να έχουν σταθερό κόστος παραγωγής».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομιλεί με το ΔΣ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

«Φταίει ο Αυγενάκης και οι επιλογές ΝΔ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»

Επιπλέον, ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε το θέμα της μειωμένης πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην αδυναμία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου.

«Όταν τους ρωτούσαμε στη Βουλή γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ καθυστερεί να δώσει τα χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, μας απαντούσαν ότι φταίει η Ευρώπη. Αλλά αποδείχτηκε ότι έφταιγε ο κ. Αυγενάκης και οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, που επί πέντε χρόνια άλλαζαν προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να τεθεί εν τέλει υπό ευρωπαϊκή εποπτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

Καραλής: «Ξέρω ότι μπορώ να κάνω κάτι πολύ καλό»

Ο Εμμανουήλ Καραλής τόνισε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, στις πρώτες του δηλώσεις μετά από την πρόκρισή του στον τελικό του επί κοντώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024