Σάββατο 03 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σκληρή απάντηση Κασσελάκη στο Πρώτο Θέμα και «τον εντολέα του» για να πέσει φως στο «πηχτό σκοτάδι της Διαπλοκής»

Σκληρή απάντηση Κασσελάκη στο Πρώτο Θέμα και «τον εντολέα του» για να πέσει φως στο «πηχτό σκοτάδι της Διαπλοκής»

Δριμεία επίθεση και αποκαλύψεις για τα δάνεια του Πρώτου Θέματος, συνοδεύουν την απάντηση Κασσελάκη περί αυθαίρετης και παράνομης πισίνας στις Σπέτσες. Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από τον Παύλο Μαρινάκη.

«Τζίφος η αποκάλυψη» περί αυθαίρετης και παράνομης πισίνας στις Σπέτσες, αναφέρεται σε ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία παρατίθενται στοιχεία που το αποδεικνύουν. Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στο Πρώτο Θέμα και τον «εντολέα του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο κ. Κασσελάκης μιλά για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δε μιλώντας για το «πηχτό σκοτάδι της Διαπλοκής» αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τα δάνεια του Πρώτου Θέματος, θέτοντας ερωτήματα και κάνοντας λόγο για «εξαφάνιση των ιχνών της άφεσης χρέους για τα συγκεκριμένα δάνεια».

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο κ. Κασσελάκης τονίζει «όταν τα βάζεις με το Πρώτο Θέμα, το «πληρωμένο πιστόλι» του κ. Μητσοτάκη που βρίσκεται σε ευθεία διασύνδεση με το Μαξίμου, είναι λογικό να εισπράττεις το τίμημα».

Προειδοποιεί ότι περιμένει και νέες επιθέσεις «Κύριε Καραμήτσο: Εγώ δεν κρύβομαι. Πολεμήστε με όσο θέλετε και εσείς και ο εντολέας σας που κινεί τα νήματα. Δείχνετε πόσο με φοβάται το σύστημα (και καλά κάνει). Τώρα που θα είστε αμφότεροι διακοπές στην Τήνο, θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε και τα επόμενα σχέδιά σας εναντίον μου».

Δηλώνει δε ότι θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις, καταλήγοντας «Κύριε Καραμήτσο, δε σας φοβάμαι. Θα σας αποκαλύπτω όσο έχω δυνάμεις. Όχι ως πρόσωπο -δεν έχω τίποτα προσωπικά μαζί σας- αλλά ως υπόδειγμα διαπλοκής σε μία χώρα, η οποία απλώς δεν αντέχει άλλο σκοτάδι. Είμαι μάλιστα περήφανος που είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος έχει την τόλμη να τα βάζει μαζί σας χωρίς να φοβάται το τίμημα. Άλλωστε, τι είναι μία ήδη υπάρχουσα δεξαμενή νερού βάθους 1,40 μέτρων μπροστά στο βάθος της Διαφθοράς σας;».

Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος περί αυθαίρετης και παράνομης πισίνας έσπευσε να σχολιάσει με επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Μιλώντας για «αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος», ο κ. Μαρινάκης κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει «με λίγα λόγια, όταν τα μεγάλα λόγια για το κράτος δικαίου βούλιαξαν στον βυθό μιας παράνομης πισίνας».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Όταν τα βάζεις με το Πρώτο Θέμα, το «πληρωμένο πιστόλι» του κ. Μητσοτάκη που βρίσκεται σε ευθεία διασύνδεση με το Μαξίμου, είναι λογικό να εισπράττεις το τίμημα. Ιδίως όταν υπάρχει επείγουσα ανάγκη αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και της κατάλυσης του κράτους δικαίου.

Πρώτα ο εκδότης του Πρώτου Θέματος, ο κ. Καραμήτσος, αποκρύπτει ότι ήταν στόχος του Predator. Ύστερα δεν απαντά γιατί πληρώθηκε (τουλάχιστον) δύο τιμολόγια από τους διαχειριστές του Predator στην Ελλάδα! Και, βέβαια, είναι το site και το έντυπο που «θάβει», ακόμη και τώρα, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης…

Πάμε λοιπόν να ρίξουμε λίγο φως στο πηχτό σκοτάδι της Διαπλοκής:

1. Στις 10 Απριλίου 2020 η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ πώλησε (μεμονωμένα) τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ύψους 29 εκατ. € στο fund Blantyre Capital αντί 10εκ.€ (ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το fund;)

2. Στις 2 Ιουνίου 2020 τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ μεταβιβάζονται από το Blantyre στο fund Meru Sarl του Λουξεμβούργου (έναντι ποιου τιμήματος;).

3. Στις 19 Ιουλίου 2021 τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ πωλούνται από το fund Meru στην εταιρεία Masiero Consultants Ltd, η οποία είχε κεφάλαιο μόλις 3.000€.

Οι πωλήσεις από fund σε fund είναι καταφανώς ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ για να εξαφανιστούν τα ίχνη της άφεσης χρέους για τα συγκεκριμένα δάνεια.

Κύριε Καραμήτσο:

Εγώ δεν κρύβομαι. Πολεμήστε με όσο θέλετε και εσείς και ο εντολέας σας που κινεί τα νήματα. Δείχνετε πόσο με φοβάται το σύστημα (και καλά κάνει). Τώρα που θα είστε αμφότεροι διακοπές στην Τήνο, θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε και τα επόμενα σχέδιά σας εναντίον μου.

Για την «πισίνα» (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ.

Άρα, τζίφος η «αποκάλυψη». Κύριε Καραμήτσο, δε σας φοβάμαι. Θα σας αποκαλύπτω όσο έχω δυνάμεις. Όχι ως πρόσωπο -δεν έχω τίποτα προσωπικά μαζί σας- αλλά ως υπόδειγμα διαπλοκής σε μία χώρα, η οποία απλώς δεν αντέχει άλλο σκοτάδι. Είμαι μάλιστα περήφανος που είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος έχει την τόλμη να τα βάζει μαζί σας χωρίς να φοβάται το τίμημα.

Άλλωστε, τι είναι μία ήδη υπάρχουσα δεξαμενή νερού βάθους 1,40 μέτρων μπροστά στο βάθος της Διαφθοράς σας;

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ είχε εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατασκεύασε αυθαίρετη και παράνομη πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες» αναφέρει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Είναι, συνεχίζει, «ο ίδιος άνθρωπος που αγνόησε τις διατάξεις του νόμου (τον οποίο είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Τσίπρα) που απαγορεύει συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες.

Είναι ο πολιτικός αρχηγός που βγάζει κηρύγματα για τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς από τα σοκάκια της Μυκόνου, τη στιγμή που κάνει τα στραβά μάτια σε εκ νέου προγραφές δημοσιογράφων και δικαστών από το αγαπημένο στέλεχος του κόμματός του, που φοβάται να διαγράψει.

Είναι ο πρόεδρος του κόμματος των αμετάκλητα καταδικασμένων από τη Δικαιοσύνη που της επιτίθενται, όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις της.

Με λίγα λόγια, όταν τα μεγάλα λόγια για το κράτος δικαίου βούλιαξαν στον βυθό μιας παράνομης πισίνας.»

Sports in

Ξέσπασμα Ντούσκου: «Με έχουν στενοχωρήσει κάποια πράγματα, κοιμήθηκα τρεις ώρες το βράδυ πριν τον τελικό»

Ο Στέφανος Ντούσκος μετά την έκτη θέση που κατέλαβε στον τελικό του μονού σκιφ ανδρών στην κωπηλασία ξέσπασε κατά της Ομοσπονδίας και του προπονητή για τον τρόπο διαχείρισης κάποιων αθλητών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024