Σάββατο 03 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ρόμα – Ολυμπιακός 1-1: «Λάμψη» Βέλντε και σούπερ Θρύλος (vid)

Ρόμα – Ολυμπιακός 1-1: «Λάμψη» Βέλντε και σούπερ Θρύλος (vid)

Μεγάλη εμφάνιση από τον Βέλντε, που κέρδισε πέναλτι, ενώ είχε και δοκάρι – Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός – Μαγική εικόνα το 1-1 – Πολύ καλοί οι Μπακούλας και Κωστούλας.

Εξαιρετικός σε ένα ακόμα φιλικό ήταν ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ήρθαν ισόπαλοι στην Ιταλία 1-1 με τη Ρόμα, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν πάρει τη νίκη. Το γκολ για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού πέτυχε ο Ροντινέι στο 22’ με πέναλτι.

Εξαιρετικός ήταν ο Κρίστοφερ Βέλντε, με τον Νορβηγό εξτρέμ να ξεκινάει στη βασική 11άδα του Ολυμπιακού και να κερδίζει πέναλτι στο 21’, ενώ είχε δοκάρι στο 74’.

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τον Σκανδιναβό, που δείχνει έτοιμος να βοηθήσει τους Ερυθρόλευκους.

Εντυπωσιακοί ήταν σε ένα ακόμα φιλικό οι νεαροί Μπακούλας και Κωστούλας, που έδωσαν τα πάντα και κέρδισαν το χειροκρότημα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά και ο Ιταλός σέντερ μπακ, Πιρόλα, ο οποίος ξεκίνησε βασικός και έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία.

Αυτό ήταν το δεύτερο και τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού επί ιταλικού εδάφους (σ.σ νίκησε χθες την Τερνάνα με 4-0), με το 1-1 να είναι μαγική εικόνα, αφού οι Ερυθρόλευκοι εκτός από το γκολ του Ροντινέι είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα περισσότερα γκολ, ενώ η Ρόμα προηγήθηκε με ανύπαρκτο πέναλτι.

Από ένα πέναλτι

Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης η Ρόμα προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, με τον Ολυμπιακό, όμως, να πιέζει ασφυκτικά και να δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του. Στο 15’ σε μια ανύποπτη φάση η Ρόμα κέρδισε πέναλτι με τον Έιμπραχαμ.

Ο Ανχελίνο κέρδισε τις κόντρες, ο Ορτέγκα προσπάθησε να διώξει την μπάλα από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά βρήκε τον Έιμπραχαμ, ο οποίος έπεσε θεαματικά στο έδαφος, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ένα πέναλτι που ήταν… ανακάλυψη του Ιταλού ρέφερι. Ο Πελεγκρίνι εκτέλεσε, ο Τζολάκης έπεσε στην αριστερή του γωνία και άγγιξε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει, με τη Ρόμα να κάνει το 1-0.

Ένα λεπτό μετά το γκολ, ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Βέλντε. Ο Νορβηγός εξτρέμ έφερε την μπάλα στο δεξί και σούταρε, αλλά το τερματοφύλακας της ιταλικής ομάδας μπλόκαρε. Στο 20’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Μπιέλ. Ο Μπακούλας είδε τον Ισπανό, του πέρασε ωραία την μπάλα, αυτός σούταρε, αλλά ο Σβίλαρ απέκρουσε.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι με τον Κρίστοφερ Βέλντε. Ο Τσελίκ ανέτρεψε τον Σκανδιναβό και ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως την παράβαση. Ο Ροντινέι δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και οι Ερυθρόλευκοι έφεραν στα ίσια την αναμέτρηση.

Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ελαχιστοποιήθηκαν, με τον Ολυμπιακό να απειλεί ξανά στο 43’ με τον Μπάμπη Κωστούλα. Ο νεαρός φορ, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της ιταλικής ομάδας, σούταρε δυνατά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-1.

Χωρίς αλλαγές ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τους Ερυθρόλευκους να απειλούν στο 51’ με τον Κωστούλα.

Ο νεαρός επιθετικός σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (55’) ο Μπάκουλας δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο τερματοφύλακας της Ρόμα μπλόκαρε, ενώ το αντίστοιχο του Μπιέλ στο 56’ έφυγε πάνω από τη εστία του Σβίλαρ.

Η ιταλική ομάδα απάντησε στο 73’ με τον Ελ Σαράουι. Ο Ιταλός έκανε την κούρσα από αριστερά, έφερε την μπάλα προς τα μέσα και σούταρε, αλλά δεν βρήκε εστία.

Μεγάλη ευκαιρία με Βέλντε

Στο 74’ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το 2-1. Μετά από ωραία σέντρα του Μπιέλ, ο Βέλντε πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Ρόμα απέκρουσε εντυπωσιακά, με την μπάλα μάλιστα στη συνέχεια να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.

Μετά την ευκαιρία ου Βέλντε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Ρέτσο να παίρνει τη θέση του Πιρόλα (75’). Στο 81’ ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Μεντιλίμπαρ έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, με τον Μουζακιτη αντί του Μπακούλα.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα (Ρέτσος 76′), Βέλντε, Μπιέλ, Τσικίνιο, Ροντινέι, Μπακούλας (Μουζακίτης 88′), Ντόι, Κωστούλας.

Ρόμα: Σβίλαρ, Τσελίκ, Μαντσίνι, Εντικά, Ανχελίνο, Κριστάντε, Λε Φέε, Πελεγκρίνι, Σουλέ, Άμπραχαμ, Ζαλέβσκι.

Sports in

Ξέσπασμα Ντούσκου: «Με έχουν στενοχωρήσει κάποια πράγματα, κοιμήθηκα τρεις ώρες το βράδυ πριν τον τελικό»

Ο Στέφανος Ντούσκος μετά την έκτη θέση που κατέλαβε στον τελικό του μονού σκιφ ανδρών στην κωπηλασία ξέσπασε κατά της Ομοσπονδίας και του προπονητή για τον τρόπο διαχείρισης κάποιων αθλητών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024