Κυριακή 04 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιμάνι Κελίφ: Η ουγγαρέζα αντίπαλός της παραδέχθηκε πως έχασε δίκαια

Ιμάνι Κελίφ: Η ουγγαρέζα αντίπαλός της παραδέχθηκε πως έχασε δίκαια

Παρότι πριν τους αγώνες η πυγμάχος διαφωνούσε με της συμμετοχή της Κελίφ, παραδέχθηκε πως έχασε δίκαια και της ευχήθηκε καλή τύχη.

Η Ουγγαρέζα πυγμάχος Λούκα Άννα Χαμόρι δήλωσε το Σάββατο ότι έχασε δίκαια από την Ιμάνι Κελίφ, την Αλγερινή που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εξωαθλητικής θύελλας αντιδράσεων για την ίδια της την ύπαρξη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Την Κελίφ στήριξε μέχρι και αντίπαλός της που την έχει κερδίσει στο παρελθόν.

Η Κελίφ νίκησε την Χαμόρι με ομόφωνη απόφαση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και η αντίπαλός της δήλωσε ότι θεωρεί το αποτέλεσμα δίκαιο. «Δεν μπορώ να πω ούτε μια κακή λέξη για την αντίπαλό μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Χαμορί, η οποία αγκάλιασε την Κελίφ μετά το τελικό καμπανάκι. Παρά το καλό κλίμα, η Χαμόρι, πριν από το ματς είχε δηλώσει πως δεν θεωρεί δίκαιο το ότι αγωνίζεται η Κελίφ.

«Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες για όλους. Την σέβομαι, δεν έχω καμιά κακή σκέψη γι’ αυτήν, δεν φταίει αυτή για όλη την κατάσταση», είπε. «Δώσαμε και οι δύο μάχη, έτσι είναι τώρα, μπορεί να είναι διαφορετικά στο μέλλον. Η κατάσταση δεν έχει καταστρέψει καθόλου τους Ολυμπιακούς μου αγώνες» συνέχισε αναφερόμενη στο γιουχάρισμα που άκουγε από τους θεατές σε κάθε της γροθιά.

Η Κελίφ, ασημένια νικήτρια στους παγκόσμιους αγώνες του 2022, και η Ταϊβανέζα Λιν Γιου-Τινγκ, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στους Αγώνες του Παρισιού μετά από μια διαμάχη για το φύλο που κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα και συζητήθηκε πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς εργαλειοποιήθηκε από την παγκόσμια ακροδεξιά.

Η Ιμάνε πάει στα ημιτελικά με το σπαθί της, δείχνοντας πως βρίσκεται σε τοπ φόρμα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας τους απαγόρευσε την συμμετοχή σε γυναικεία αγωνίσματα

Τόσο η Κελίφ όσο και η Λιν Γιου-Τινγκ συνάντησαν προβλήματα το 2023 πάνω στους κανόνες επιλεξιμότητας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA), οι οποίοι περιλαμβάνουν την παρεμπόδιση αθλητών με χρωμοσώματα XY να αγωνίζονται σε γυναικεία αγωνίσματα. Η IBA δεν διευκρίνισε για ποιους λόγους απέτυχαν.

Ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι έχουν γενετική πάθηση που οδηγεί σε διαφορά σεξουαλικής ανάπτυξης (DSD) και οι δύο πυγμάχοι πήραν άδεια να αγωνιστούν στο Παρίσι από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) η οποία δεν αναγνωρίζει την IBA.

Η Μελόνι απευθύνθυκε εξωθεσμικά στον πρόεδρο της ΔΟΕ για την Αλγερινή πυγμάχο

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έθεσε το θέμα στον επικεφαλής της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ μετά την αποχώρηση της Ιταλίδας πυγμάχου Άντζελα Καρίνι κατά τη διάρκεια του αγώνα της για τη φάση των 16 εναντίον της Κέλιφ, αφού δέχθηκε μια σειρά από συντριπτικά χτυπήματα. Κάτι πρωτοφανές να απασχολεί μια πρωθυπουργό χώρας και όχι την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή. Αντίθετα απασχόλησε πολύ τους Σαλβίνι, Μελόνι και άλλους ακροδεξιούς της Ιταλίας και του κόσμου πριν καν αγωνιστεί η Κελίφ.

Ο Μπάλας Φούρτζες, εκπρόσωπος της ΔΟΕ της Ουγγαρίας, δήλωσε ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα να μην αγωνιστεί η Χαμόρι με την Κελίφ. Ερωτηθείς αν πίστευε ότι ήταν δίκαιος αγώνας, είπε: «Ως πιστά μέλη της διεθνούς οικογένειας των Ολυμπιακών Αγώνων, είμαστε 100% πεπεισμένοι, 100% πεπεισμένοι ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα λάβει τις σωστές αποφάσεις».

«Εμείς οι Ούγγροι είμαστε πάντα έτοιμοι να αγωνιστούμε γενναία και αυτό είναι που μόλις έκανε και μας έδειξε η Λούκα. Δεν φοβόμαστε τις δύσκολες συνθήκες και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες».

Η Λούκα Χάμορι σε μια επίδειξη του ευ αγωνίζεσθαι πρόσθεσε: «Εύχομαι καλή τύχη στην αντίπαλό μου και στους υπόλοιπους στον τελικό». Ενώ ήταν γεναίο εκ μέρους της να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να παραδεχθεί πως έχασε δίκαια.

Τρομερό πουλ μπακ της Αλγερινής πυγμάχου, όπως αποτυπώθηκε από τον φακό του Reuters.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Σημαντικό να δώσουμε στους νέους την ευκαιρία να παίξουν στο επίπεδο του Ολυμπιακού»

Οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τη φιλική ισοπαλία του Ολυμπιακού με τη Ρόμα (1-1).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 04 Αυγούστου 2024