Η Εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 14-13 από την Κροατία, σημειώνοντας έτσι την πρώτη της ήττα στον όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η Ελλάδα πλήρωσε την πολύ κακή της αμυντική εικόνα στο τρίτο οκτάλεπτο, το οποίο και έχασε με επιμέρους σκορ 7-3 και έτσι λογικά και επόμενα έμεινε πίσω και έχασε το παιχνίδι, χωρίς να χάσει όμως την επαφή της με το σκορ, μένοντας μέχρι τέλους μέσα στο ματς.

Οι Κροάτες ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και προηγήθηκαν με 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, όμως η γαλανόλευκη με δύο συνεχόμενα γκολ ισοφάρισε σε 3-3, διευρύνοντας στην συνέχεια το σερί της και παίρνοντας προβάδισμα με 5-3.

Η Ελλάδα κράτησε τη διαφορά στο +2 μέχρι το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, το οποίο έκλεισε 4-6. Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν μία μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους Κροάτες να είναι πολύ επιθετικοί και την Εθνική ομάδα να πληρώνει την πολύ κακή αντιμετώπιση που είχε στην άμυνα.

Το καταστροφικό τρίτο οκτάλεπτο

Η Κροατία στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου προηγήθηκε με 11-9, σημειώνοντας 7 γκολ στην περίοδο και κατορθώνοντας να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, το οποίο ουσιαστικά δεν ξανά έχασε ποτέ.

Στην τέταρτη περίοδο και με την τετράλεπτη αποβολή των Κροατών κατορθώσαμε να ισοφαρίσουμε 12-12, όμως κάπου εκεί κολλήσαμε και δεν καταφέραμε να πάρουμε κεφάλι στο σκορ.

Εκεί οι Κροάτες με δύο γκολ του Χάρκοφ προηγήθηκαν με 14-12, με τον Βλαχόπουλο να μειώνει στο τελευταίο λεπτό σε 14-13.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-3, 4-6, 11-9, 14-13

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπούριτς, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Μπούκιτς 1, Βουκίτσεβιτς 1, Ζουβέλα, Κράγκιτς 3, Βρλιτς, Μπίλιακα, Χάρκοφ 4, Πόπαντιτς.