Ο Ρούντι Φερνάντεθ έβαλε τέλος σε μία σπουδαία καριέρα.

Ο αγώνας με τον Καναδά (ήττα με 88-85) για την 3η αγωνιστική των Ολυμπιακών Αγώνων έμελλε να είναι ο τελευταίος του (και ένας στον οποίο έμελλε να μείνει άποντος), αφού ο σπουδαίος Ισπανός γκαρντ/φόργουορντ είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό την απόσυρσή του.

Έχοντας γράψει ιστορία με την παρουσία του σε 6 Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ρούντι αποχώρησε έχοντας ένα μυθικό παλμαρέ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 3 EuroLeague και 11 μετάλλια με την εθνική Ισπανίας. Ερωτώμενος λοιπόν μετά το παιχνίδι για το τι αισθάνεται, τα είπε όλα σε τρεις λέξεις. «Θλίψη και ηρεμία», είπε απλά, για να προσθέσει στην συνέχεια:

«Αυτά είναι τα συναισθήματά μου. Νιώθω ηρεμία επειδή ήρθε η ώρα να ησυχάσω με την οικογένειά μου. Και θλίψη επειδή βίωσα πολλά πράγματα με την εθνική ομάδα, αλλά και με τους συλλόγους που αγωνίστηκα. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άλλα ταξίδια και τουρνουά, δεν υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα, μου φέρνει θλίψη, θα μου λείψει η ομάδα».

Κλείνοντας, ο Ρούντι δήλωσε: «Αποχωρώ έχοντας κάνει πάντα ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Τους ευχαριστώ όλους. Είμαι χαρούμενος με την δουλειά που κάναμε. Παλέψαμε μέχρι τέλους. Αυτό πρέπει να κάνεις όταν φοράς αυτή την φανέλα. Δεν ήταν γραφτό να προκριθούμε, αλλά φεύγω πλήρης και ήσυχος, έχοντας καλό προαίσθημα για την ομάδα από τον τρόπο που πάλεψε, τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον».

Μάλιστα, η ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ ευχαρίστησε τον Ρούντι για την προσφορά του στη «Ρόχα» με μία όμορφη ανάρτηση.

Δείτε την ανάρτηση