Σάββατο 03 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σκαριόλο: «Ήμουν τυχερός που προπόνησα τον Ρούντι, δεν τα παράτησε ποτέ»

Σκαριόλο: «Ήμουν τυχερός που προπόνησα τον Ρούντι, δεν τα παράτησε ποτέ»

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ρούντι Φερνάντεθ που έβαλε τέλος στην καριέρα του.

Τίτλους τέλους έριξε στη σπουδαία καριέρα του ο Ρούντι Φερνάντεθ. Ο Ισπανός γκαρντ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση με το παιχνίδι της Ισπανίας απέναντι στον Καναδά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού να είναι το τελευταίο του.

Ο 39χρονος φόργουορντ έμεινε άποντος στο κύκνειο άσμα του, καθώς αγωνίστηκε για 15’24» και είχε 0/5 σουτ (0/1 δίποντο, 0/4 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 φάουλ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «Ρόχα», Σέρτζιο Σκαριόλο επισήμανε σε ό,τι αφορά τον Ρούντι: «Ήμουν τυχερός που τον προπόνησα. Τον έχω δει σε τόσα παιχνίδια, δεν τα παράτησε ποτέ. Πάντα ήταν πολύ ανταγωνιστικός, αλλά και πολύ αφοσιωμένος στην Εθνική ομάδα. Δεν είχε σημασία για εκείνον η υγεία του η κατάστασή του, ήταν πάντα εκεί. Έθεσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τους υπόλοιπους αθλητές σε όλο τον κόσμο, γιατί δεν μπορούν όλοι να πηδήξουν ψηλά, να έχουν τις τέλειες ικανότητες ή το απόλυτο ταλέντο, όμως μπορούν να προσπαθήσουν».

Ρούντι: «Αποχωρώ έχοντας κάνει πάντα για την ομάδα»

Ο Ρούντι Φερνάντεθ έβαλε τέλος σε μία σπουδαία καριέρα. Έχοντας γράψει ιστορία με την παρουσία του σε 6 Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ρούντι αποχώρησε έχοντας ένα μυθικό παλμαρέ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 3 EuroLeague και 11 μετάλλια με την εθνική Ισπανίας. Ερωτώμενος λοιπόν μετά το παιχνίδι για το τι αισθάνεται, τα είπε όλα σε τρεις λέξεις. «Θλίψη και ηρεμία», είπε απλά, για να προσθέσει στην συνέχεια:

«Αυτά είναι τα συναισθήματά μου. Νιώθω ηρεμία επειδή ήρθε η ώρα να ησυχάσω με την οικογένειά μου. Και θλίψη επειδή βίωσα πολλά πράγματα με την εθνική ομάδα, αλλά και με τους συλλόγους που αγωνίστηκα. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άλλα ταξίδια και τουρνουά, δεν υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα, μου φέρνει θλίψη, θα μου λείψει η ομάδα».

Κλείνοντας, ο Ρούντι δήλωσε: «Αποχωρώ έχοντας κάνει πάντα ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Τους ευχαριστώ όλους. Είμαι χαρούμενος με την δουλειά που κάναμε. Παλέψαμε μέχρι τέλους. Αυτό πρέπει να κάνεις όταν φοράς αυτή την φανέλα. Δεν ήταν γραφτό να προκριθούμε, αλλά φεύγω πλήρης και ήσυχος, έχοντας καλό προαίσθημα για την ομάδα από τον τρόπο που πάλεψε, τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον».

Sports in

Στο πλευρό του Λευτέρη Πετρούνια η Εθνική ομάδα μπάσκετ

Εάν η εθνική προκριθεί στα προημιτελικά, οι διεθνείς ζήτησαν να πάνε στον τελικό του Λευτέρη Πετρούνια για να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024