Το In βρέθηκε στον προημιτελικό αγώνα της Αλγερινής Ιμάνι Κελίφ και μίλησε με την Αλγερινή θρύλο του στίβου Χασίμπα Μπουλμέρκα για την πυγμάχο που έχει αμφισβητηθεί έντονα για τα γυναικεία χαρακτηριστικά της.

Η Μπουλμέρκα, είναι εκπρόσωπος των δικαιωμάτων των γυναικών στην ΔΟΕ και η πρώτη Αλγερινή που κατέκτησε χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα 1500 μέτρα στη Βαρκελώνη το 1992.

Από τις μεγαλύτερες αθλήτριες της χώρας, έχει υποστεί «κυνήγι μαγισσών» λόγω της θρησκείας στη χώρα και μάλιστα κάποτε σε μια μια προσευχή της Παρασκευής, στο τοπικό τζαμί στο Κονσταντίν τη γεννέτειρά της, ο ιμάμης καταφέρθηκε εναντίον της, λέγοντας ότι δεν ήταν μουσουλμάνα, από τη στιγμή που έτρεχε με τα πόδια και τα χέρια εκτεθειμένα!

Κυνηγήθηκε, λοιδορήθηκε αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα αλλά τώρα έχει επιστρέψει και μάχεται για τις γυναίκες ιδιαίτερα της Αλγερίας.

Μιλάει στα διεθνή μέσα με κάποιον πίσω της να έχει στήσει την Αλγερινή σημαία και η Μπουλμέρκα είναι μαχητική όπως ήταν όταν έτρεψε στους δρόμους μεσαίων αποστάσεων.

Το In με τη βοήθεια ενός Αλγερινού συναδέλφου στη μετάφραση, υποβάλλει τρεις ερωτήσεις στη ζωντανό θρύλο της χώρας.

– Πως βιώσατε τη νίκη της Ιμάνι

«Πρώτα απ’ όλα η νίκη είναι ξεκάθαρα δική της, αλλά παράλληλα είναι και μια μεγάλη νίκη για κάθε γυναίκα, και φυσικά για το γυναικείο μποξ. Πρέπει όλα τα ΜΜΕ να σεβαστείτε την Ιμάνι, που υπέστη ένα τρομερό μπούλινγκ και η ψυχολογική της κατάσταση ήταν πάρα πολύ άσχημη»

– Η Ιταλίδα η Καρίνι πάντως ζήτησε συγγνώμη που την αμφισβήτησε αρχικά

«Τώρα τι να το κάνουμε, η ζημιά έχει γίνει. Εδώ στήθηκε μια μεγάλη ιστορία πλάνης για να χτυπήσουν την Ιμάνι και μετά είδαν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό μεμπτό. Φυσικά και είναι γυναίκα και δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν και για τίποτα».

– Θεωρείτε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους ;

«Το θεωρώ βέβαιο είναι τρομερή μαχήτρια και θα κατακτήσει το χρυσό πρώτα απ’όλα για την ίδια και φυσικά για όλη την Αλγερία και τον αραβικό κόσμο» μας λέει πριν αποχωρήσει.

Στη μικτή ζώνη η Ιμάνι Κελίφ στέκεται μόνο στα διεθνή τηλεοπτικά μέσα:

«Εξασφάλισα ένα μετάλλιο για μένα, την Αλγερία και τον αραβικό κόσμο. Είναι το πρώτο στην ιστορία της χώρας στη γυναικεία πυγμαχία. Δεν μπορώ να σας πω πόσο ευτυχισμένη αισθάνομαι, είναι μια ξεχωριστή στιγμή και ευχαριστώ όλους όσους με έχουν υποστηρίξει από την αρχή».

Η ολυμπιακή επιτροπή της Αλγερίας για να την προστατεύσει την φυγαδεύει στα δημοσιογραφικά και δεν περνάει καθόλου από τον γραπτό Τύπο. Στο γήπεδο γίνεται χαμός όταν αγωνίζεται και κυρίως όταν οριστικοποιήθηκε η νίκη της επί της Ουγγαρέζας Αννας Λούκα Χαμόρι.

Στη μικτή ζώνη επικρατεί πανικός όπως και στο κέντρο Τύπου, όπου ανοίγει και δεύτερη αίθουσα καθώς το ενδιαφέρον από εκπροσώπους του Τύπου απ’ όλο τον κόσμο είναι μεγάλο. Τα σπουδαία έρχονται στα ημιτελικά και όπως όλοι ελπίζουν στην Αλγερία και στον τελικό.