Tέσσερα τρισευτυχισμένα παιδιά ήταν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου – Πέτρος Γκαϊδατζής, Ζωή Φίτσιου – Μιλένα Κοντού, τα δύο πληρώματα δηλαδή που ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην κωπηλασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου ήταν ένα όνειρο τρελό και ακόμα αρκετές ώρες μετά τους τελικούς και οι τέσσερις δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί!

Ηξεραν, όμως, ότι έχουν την αγάπη των δικών τους που ταξίδεψαν είτε στο Παρίσι, είτε βρίσκονταν στην Ελλάδα και το χάρηκαν ενδεχομένως περισσότερο και από αυτούς.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου έλεγε συνεχώς για τον παππού του στο Φτελιό Μαγνησίας που πάντα στους αγώνες του στήνει γλέντι στο χωριό για να γιορτάσουν την επιτυχία του εγγονού του.

Ο Αντώνης ήθελε να… συμμετάσχει στο γλέντι εξ αποστάσεως με λίγο τσίπουρο αλλά είχε δύο σημαντικά προβλήματα! Δεν μπορείς να βρεις τσίπουρο στο Παρίσι και σε μία εβδομάδα αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καναδά, άρα κρατάει την επιθυμία του για μετά τον αγώνα του στο Παγκόσμιο, για να το κάνει σε κάποια παραλία…

Αυτό που επέτρεψε στον εαυτό του ήταν μία κρύα μπύρα μαζί με τους δικούς του σε βόλτα στο Παρίσι, το βράδυ της ημέρας του αγώνα.

Με τους δικούς του ανθρώπους πέρασε το απόγευμα και ο Πέτρος Γκαϊδατζής. Οι καλοί του φίλοι του ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να τον δουν, κάνοντας του έκπληξη! Ο ίδιος δεν γνώριζε το παραμικρό και όταν τους είδε στο κωπηλατοδρόμιο στο Vaires-sur-Marne, έξω από το Παρίσι , κυριολεκτικά τα έχασε.

Με αυτούς έβλεπαν παλιότερα από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα τα έφερε έτσι η ζωή να είναι αυτός αθλητής Ολυμπιακών Αγώνων και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο, μπροστά στα μάτια των φίλων του που δεν σταμάτησαν να ζητωκραυγάζουν.

Η Μιλένα Κοντού η μικρή της παρέας, μόλις 18 ετών προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Ηταν και η πιο αγχωμένη λόγω ηλικίας και το βράδυ πριν από τον τελικό δεν κατάφερε να κοιμηθεί.

Ωστόσο, στον αγώνα μπήκε σαν λιοντάρι και μαζί με τη Ζωή Φίτσιου τα έδωσαν όλα και έφτασαν στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Το ταίρι της, η 28χρονη Ζωή ως πιο έμπειρη έδειξε να έχει καταλάβει καλύτερα τι έχει συμβεί. Κοιτούσε το κινητό της για να δει μηνύματα από γνωστούς και φίλους ενώ περίμενε και αυτή να περάσει η ώρα για να πάει μία βόλτα στο Παρίσι.

Ολοι τους, όμως, την επομένη το πρωϊ ήταν και πάλι στο κωπηλατοδρόμιο για να ζήσουν από κοντά και να στηρίξουν τον Στέφανο Ντούσκο στο δικό του αγώνα.