Ένα δελφίνι εντοπίστηκε να κολυμπάει στον ποταμό Τάμεση στο δυτικό Λονδίνο, ανακοίνωσε μια φιλανθρωπική οργάνωση για τη θαλάσσια ζωή.

Το θηλαστικό, που πιστεύεται ότι είναι κοινό δελφίνι, έχει το παρατσούκλι Jo Jo και εντοπίστηκε να κολυμπάει μεταξύ των γεφυρών Hammersmith και Putney το βράδυ της Πέμπτης.

Η Mary Tester, συντονίστρια της περιοχής του Τάμεση της British Divers Marine Life Rescue (BDMLR), δήλωσε ότι ήταν η τέταρτη φορά που ένα δελφίνι εντοπίστηκε να κολυμπά στο τμήμα του Τάμεση στο Λονδίνο φέτος.

Είπε ότι είναι «απολύτως φυσιολογικό» να βλέπει κανείς δελφίνια στις εκβολές του Τάμεση, κοντά στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά «όταν τα δελφίνια μπαίνουν στο Λονδίνο, αυτό είναι κάτι άλλο».

H Jo Jo εθεάθη για τελευταία φορά να κολυμπάει προς το Τσέλσι

Ο Luke Denne, δημοσιογράφος του Climate Centre, δήλωσε ότι εντόπισε το δελφίνι ενώ βρισκόταν έξω για να γυρίσει ένα άρθρο σχετικά με την ποιότητα του νερού στον ποταμό Τάμεση.

Πολλές διαφορετικές θεωρίες για την εμφάνισή του

Είπε ότι ήταν «αρκετά έκπληκτος» που είδε ένα τόσο μακριά στον ποταμό.

Η Tester δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλές διαφορετικές θεωρίες» σχετικά με το γιατί τα δελφίνια «κατέβαιναν το ποτάμι».

«Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα αιολικά πάρκα στη Βόρεια Θάλασσα, τα οποία έχει αποδειχθεί στη Σκωτία ότι προκαλούν μεγαλύτερη μετατόπιση των θαλάσσιων θηλαστικών», είπε.

Εξήγησε ότι θα μπορούσε επίσης να οφείλεται στη βελτίωση της ποιότητας του νερού του Τάμεση τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει βελτιώσει το επίπεδο των ψαριών με τα οποία τρέφονται τα δελφίνια.

Η Tester δήλωσε ότι η Jo Jo εθεάθη για τελευταία φορά να κολυμπάει προς το Τσέλσι, όταν χάθηκε από τα μάτια τους το βράδυ της Πέμπτης.