Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, με τον στρατό να συνεχίζει τις επιθέσεις του σε σχολεία, όπου έχουν καταφύγει οι άμαχοι για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς.

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 70 τραυματίστηκαν σε μια γειτονιά της δυτικής Γάζας, όταν ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε ένα σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για χιλιάδες εκτοπισμένες οικογένειες.

Νέο χτύπημα την ώρα που διασώστες έψαχναν εγκλωβισμένους στα ερείπια

Στη συνέχεια, τουλάχιστον άλλες τρεις βόμβες έπεσαν στο σχολείο, την ώρα που διασώστες και εθελοντές βρίσκονταν μέσα στις εγκαταστάσεις και προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια.

Η δραματική αυτή στιγμή αποτυπώθηκε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Οι βόμβες κατέστρεψαν ολοσχερώς την εγκατάσταση, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη νέα αυτή επίθεση.

Ακολούθησαν χαοτικές εικόνες στο νοσοκομείο Αλ Αχλί, όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα. Ανάμεσα στους σοβαρά τραυματίες ήταν και παιδιά, μερικά από τα οποία φαινόταν να μην έχουν τις αισθήσεις τους, καθώς το ιατρικό προσωπικό προσπαθούσε απεγνωσμένα να τα βοηθήσει.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός από τους τραυματίες, τα χτυπήματα έγιναν χωρίς προειδοποίηση.

Τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, 24 από αυτούς μόλις τις τελευταίες 12 ώρες.